Bizim mahalleden… Kısa kısa…

180 yılda 650 polis yaşamını yitirdi

Metropolitan Police’in 7’nci yıllık anma töreni Hendon Training College’in hatıra bahçesi “Memorial Garden”da yapıldı.

Törende Metropolitan Police’in kurulduğu 180 yıl öncesinden günümüze görevi başında yaşamını yitiren 650 polis anıldı.

Törene Sir Paul Stephenson ve Londra Büyükşehir Belediye Başkanı Boris Johnson ve ölen polislerin yakınlarıyla meslektaşları katıldı.

Johnson yaptığı kısa konuşmada görevleri başında yaşamını yitiren polisleri saygıyla andığını belirterek, toplumun huzuru için profesyonelce çalışan polislerin kahramanca yaşamlarını tehlikeye atmaktan çekinmediklerini söyledi.

“Memorial Garden” 2001’de Kralice Elizabeth’in de katıldığı bir törenle açılmıştı.

***

Bow saldırganları aranıyor

Polis 28 Kasım sabahı 2.45’te “Maplin Street” ve “Wentworth Mews E3″te 20 yaşlarında bir adama öldürmek amacıyla saldırarak ağır yaralanmasına neden olan zanlıları arıyor.

Polisten yapılan açıklamada ismi belirtilmeyen yaralı gencin hastane yoğun bakımda durumunun ciddiyetini koruduğu belirtildi.

Polis, Mile End metrosu yakınında “Maplin Street” ve “Wentworth Mews E3″in kesiştiği köşedeki restoranın hemen arkasında genç adamla tartışan 3-4 kişilik grubun, saldırı sonrasında farklı yönlere kaçarak izlerini kaybettirdiğini belirtti.

Soruşturmayı sürdüren Polis Müfettişi Stewart Garrick, tartışmayı o bölgede yaşayanların duymuş ve görmüş olabileceğini vurgulayarak, bilgisi olanların 020 7275 4542’iyi ya da isim vermeden Crimestoppers’ı 0800 555 111’den aramalarını istedi.

***

Peckham yangını korkuttu…

26 Kasım 4.34’te yangın ihbarı alan polis, ambulans ve itfaiye Peckham Sumner Road ve Rosemary Road’da çıkan büyük yangında olası can kaybını önledi.

Polisten yapılan açıklamada söz konusu sokaklardaki ev ve depolarda başlayan yangının çabuk yayıldığı belirtilerek ambulans ve itfaiyenin de işbirliği ile yaklaşık 310 bölge sakininin yanan alandan uzaklaştırıldığı aktarıldı.

Yangında 2’si polis olmak üzere 12 kişinin yaralanarak çeşitli hastanelerde tedaviye alındığı ve soruşturmanın çok yanlı olarak sürdürüldüğü de açıklamada yer aldı.

***

Kayıp gencin cesedi bulundu…

26 Kasım sabahı 3’te Camden’daki West Quay yakınlarındaki nehirde bulunan cesedin kayıp olduğu bildirilen ve polis tarafından aranan John Regan’a (30) ait olduğu teşhis edildi.

Camden “Chalcot Road, NW1” adresinde yaşadığı açıklanan Regan’ın cesedinin otopsiye alındığı ve ailesinin bilgilendirildiği belirtildi.

827700cookie-checkBizim mahalleden… Kısa kısa…

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.