‘Bizim toplum ağrıdan şikayetçi’

Med-Chem Pharmacy’de hafta sonları sabah 9’dan gece yarısına kadar hasta kabul eden Dr. Eskici, hastaların yüzde 70’ini oluşturduğunu söylediği Türkçe konuşan toplumun en çok bel ve baş ağrılarından yakındığını belirtti.


Eskici, toplumun psikolojik rahatsızlıkların da bu tür ağrılara yol açılabileceğini konusunda yeterli bir bilgiye sahip olmadığını vurgulayarak, “Mahalle doktorlarına gidildiğinde de eğer gerekiyorsa mutlaka tercüman eşliğinde sorunların doktora doğru bir şekilde aktarılması gerekmektedir. Med-Chem Pharmacy’de Türkçe ve Kürtçe konuşan ekip olarak bu açığı kapatmaya çalışıyoruz” dedi.


Dr. Eskici Londra’daki toplum üyelerine yılda bir kez olsun genel sağlık kontrolu yaptırmaları çağrısında bulundu. Eskici, “Sağlık sorunlarında erken teşhis her zaman ömür uzatacaktır. Sağlık konusunu lütfen ihmal etmeyiniz ve sevdiklerinize de mutlaka genel kontrola gitmesi için baskı yapınız” diye konuştu.


Dr. ORHAN ESKİCİ?


Hatay’da doğdu. Ailesiyle birlikte 11 yaşında Hollanda7ya yerleşti. Tıp Fakültesini bitirdi. 1995’de İngiltere New Castle Freeman Hospital’da staj yapmak için geldi. Basildon ve Bedford’da ortapedi, acil servis ve genel cerrahi stajlarını yaptı. 2002’den buyana da Bedford Milton Keynes’de kulak burun boğaz uzmanı olarak çalışan Eskici, Med-Chem Pharmacy’de de hafta sonları hizmet veriyor..

819280cookie-check‘Bizim toplum ağrıdan şikayetçi’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.