Bizim toplumdan kısa kısa…

Turkishbooks.com’da indirim…

Turkishbooks.com’dan yapılan açıklamada Türkçe kitaplarda yıl sonu indirimi yapıldığı belirtildi. Ayrıntılı bilgi için “24 Stoke Newington High Street N16 5PL” adresindeki (Londra Saz Okulu’nun alt katı) kitapevinden ya da 020 7275 9545’ten alınabilecek… İndirim kampanyasına giren Türkçe roman, şiir, çocuk kitapları ve her türlü sözlüğün www.turkishbooks.com’dan da sipariş edilebilecek.

***

Orhan Veli ve eserleri ele alınacak

Onur Başkanı Sefire Bernev Alpogan’ın olduğu Britanya Türk Kadınlar Derneği “Türk Yazarlarını Tanıtma ve Kitap Günleri”nin bu ay ki konuğu şair Orhan Veli Kanık’ın eserleri olacak…

Dernek 34’ncü toplantısında ilk kez bir Türk şairinin ele alınacağını belirterek toplantının 8 Aralık Salı günü saat 18’de “68/70 Queensborough Terrace, London, W2 3SH” adresindeki Troy Otel’de yapılacağını duyurdu.

Girişin 5 sterlin olarak saptandığı etkinlik ile ilgili ayrıntılı bilgi Kitap Günleri Koordinatörü Semra Eren-Nijhar’ın [email protected] e-posta adresinden sorulabilecek.

***

Hukukçulardan tanışma toplantısı

Türk İngiliz Hukukçular Derneği Carmelite Chambers’da tanışma toplantısı düzenledi. 03 Aralık Perşembe günü saat 19’da “9 Carmelite Street London EC4Y 0DR” adresindeki Carmelite Chambers’de yapılan toplantıya hukukçular, hukuk öğrencileri, sivil toplum temsilcileri katıldı.

1994 yılında Londra ‘da kurulan Türk-İngiliz Hukukçular Derneği; Anglosakson ve Kara Avrupa ’sı hukuk sistemlerinde uzman hukukçulardan oluşan uluslararası bir sivil toplum kuruluşu olarak faaliyet gösteriyor.

Dernek Türkiye Cumhuriyeti Devleti, KKTC ve bu devletlere bağlı uluslararası kurumlarının karşısına çıkan veya çıkması olası görünen hukuki konularda Türk, AB ve uluslararası hukuk mevzuatına hâkim, teorik ve pratik bilgisi yüksek olan üyeleriyle çözümler üreterek etkinliğini ve gelişimini sürdürmeyi amaçlıyor.

***

GİK DER’den kahvaltı

Göçmen İşçiler Derneği (GİK DER) her ayın ilk pazar günü düzenlediği “pazar kahvaltısı”nı 6 Aralık günü “Unit C1, 3-19 Victorian Grove N16 8EN” adresindeki yerinde yapacak.

Yapılan açıklamada bu ayın konuğu Hackney Refugee Forum Başkanı Ali Rıza Aksoy “domuz gribi”, Refugee Therapy Centre’den Zübeyde Arabacı da göçmen sağlığı konusunda sohbet edecek…

GİK DER’in faaliyetlerinin de anlatılacağı kahvaltı sohbetine dileyen herkesin ücretsiz olarak davetli olduğu belirtildi.

***

Öğretmenevi’nde ücretsiz kurslar

Öğretmenevi adına açıklama yapan Makina Mühendisi ve Matematik Eğitmeni Hüseyin Düzgün, Öğretmenevi’nde İngilizce, Türkçe, Yabancılara Türkçe, Kürtçe dersleri ile vatandaşlık sınavına hazırlık ve ebru kurslarının verileceğini söyledi.

Düzgün ayrıca öğrenciler için GCSE ile fen, kimya ve matematik hazırlık kurslarının da programa alındığını belirtti.

Kursların ücredtsiz olduğunu belirten Düzgün kayıtların yıl sonuna kadar yapılması gerektiğini sözlerine ekledi. Ayrıntılı bilgi 07796 395 645’den ya da “60 Windus Road, Stoke Newington N16 6UP” adresindeki Öğretmenevi ziyaret edilerek de alınabilecek.

***

Mehmet Bayrak Londra’da konuşacak

Kürdolog, araştırmacı ve yazar Mehmet Bayrak, Komkar’ın 13 Aralık Pazar günü saat 13.00 de düzenleyeceği “Kürt Sorunu, Dersim ve Alevi Katliamları” başlıklı konferansta konuşmak üzere geliyor.

Kürdoloji, Türkoloji ve Alevilik konusunda 20’yi aşkın kitap yazan Mehmet Bayrak son olarak da bugüne kadar işlenmemiş bir konuya daha imza atarak “İçtoroslar’da Alevi Aşiretleri” kitabını yayınladı.

Komkar Yönetim Kurulu’nun yaptığı açıklama 10 Kasım günü TBMM de tartışmaya açılan Kürt açılımı nedeniyle CHP gurubu adına Onur Öymen nin yaptığı konuşma eleştirilerek “Kürt sorunu Ortadoguda tüm toplumsal sorunların anahtarı haline gelmiş bulunuyor” denildi.

Açıklamada Kürt sorunun çözümünde “muhatap” yaratılması için dindarından koministine kadar tüm yurtsever Kürtlerin birlik olması istendi.

Ayrıntılı bilgi için: 020 8347 9657
Adres: St Mary’s Community Centre
Birkbeck Road London N8 7PF

827860cookie-checkBizim toplumdan kısa kısa…

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.