‘Bizim Türkiye’ye daha çok ihtiyacımız var’

Türkiye’nin Muhafazakar Dostları ile Kuzey Westminister Muhafazakarlar 23 Haziran günü Sofra Covent Garden’da bir resepsiyon verdi.

Konuk konuşmacı olarak Gölge Savunma Bakanı ve milletvekili Dr. Liam Fox ve Kuzey Westminister milletvekili adayı Joanne Cash yer aldı. Geceye katılan 70 konuk arasında Türkiye’nin Londra Başkonsolusu Bahadır Kaleli ve eşi, Enfield Belediye Başkanı Adrian Croshan, Türkiye’nin Muhafazakar Dostları’nın kurucusu Ertan Hürer ve Dr Onur L Cetin ile Sofra Restaurant zincirlerinin sahibi Hüseyin Özer katıldı.

Fox, Türkiye ve İngiltere’nin stratejik olduğunu belirterek sıkı işbirlikten her ülkenin de yarar sağlayacağını belirterek, “Bizim Türkiye’ye, Türkiye’nin bize olduğundan daha çok ihtiyacımız var” dedi.

Gölge Bakan, AB içinde Türkiye karşıtlığı havadan dolayı Avrupa’nın savunmasından enerjiye uzanan pek çok stratejik konunun riske atıldığını öne sürdü.

Türkiye’nin Muhafazakar Dostları, iki ülke arasındaki ilişkileri geliştirmek amacıyla İngiltere’de siyaset yapan muhafazakarlar tarafından kuruldu. 200 üyesi olan kuruluşta 20 milletvekili ve 3 AP milletvekili, işadamları ve sivil toplum temsilcileri yer alıyor.

FOTOĞRAF: Muhafazakar Parti üyesi Gölge Savunma Bakanı ve milletvekili Dr. Liam Fox

823660cookie-check‘Bizim Türkiye’ye daha çok ihtiyacımız var’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.