Blair: Beni Tanrı yargılayacak

ITV’de bu gece yayınlanacak olan özel röportajda haberci Michael Parkinson’ın sorularını yanıtlayan Blair, “Irak konusunda karar alırken, kendisiyle de mücadele ettiğini” söyledi.


Irak konusundaki kararında Hıristiyanlık bilincinin ve inancının etkili olduğunu ifade eden Blair, kararın, 1997 yılında Başbakan olduktan sonra verdiği en önemli karar olduğunu belirtti.


Blair, Irak’ın işgal edildiği günlerde Newsnight programının yapımcısı ve sunucusu Jeremy Paxman ile girdiği tartışmada kendisine sorulan bir soruyla yeniden karşılaştı.


Paxman’ın, “Bush ile birlikte Irak için dua ettiniz mi?” sorusunu o gün yanıtsız bırakan ve Paxman ile sert bir tartışmaya giren Blair, bu kez de Michael Parkinson’ın benzer sorusunu cevaplamadı.


Blair, “Ama Irak savaşı boyunca öyle anlar oldu ki (keşke hiç başbakan olmasaydım) dedim” diye konuştu.


Irak kararıyla ilgili olarak, “Bu kararla yaşamak zorundayız” diyen Blair, “Sonunda hakkımızda mutlaka bir hüküm verilecek. İnanan bir insan olarak böyle bir kararı inançlarınıza ve bilincinize göre doğru vermeye çalışırsınız. Gerisini de tarihin vereceği karara bırakırsınız” ifadesini kullandı.


Blair, kendisini “Hıristiyan sosyalist” olarak tanımlayıp tanımlamadığının sorulması üzerine, “Uzun zamandır ilk kez biri benim için sosyalist sözcüğünü kullanıyor” dedi.

788690cookie-checkBlair: Beni Tanrı yargılayacak

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.