Blair bir etiği daha bozdu

İngiltere’nin ciddi ekonomi gazetesi Financial Times da haberi manşetinden duyurarak Blair bu görevi için 500 bin sterlin yıllık ücret almasının tahmin edildiğini yazdı. Oysa Blair başbakan iken yalnızca 184 bin sterlin yıllık ücret alıyordu.


Tony Blair gazeteye yaptığı açıklamada, bu haberi doğrulamış. Blair ayrıca, özel sektörde başka görevler üstlenmeyi umduğunu da belirtti.


Blair’in yeni rolünün, İşçi Partisi içindeki bir geleneğe de ters düştüğünü belirten gazete, “Daha önce başbakanlık yapan eski parti liderlerinin, görevden ayrılmaları sonrası özel sektörden uzak durdukları” yorumunda bulundu.


KONFERANS ZENGİNİ


Tony Blair koltuklarını bıraktıktan sonra da özellikle yurtdışındaki konferansların gözde konuşmacısı oldu. Geçen yıl sonunda Amerika kıtasına yaptığı küreselleşme konulu konferans turlarında bir haftada 300 bin sterlin kazanmıştı.


Blair’i dinleyebilmek için de Kuzey Amerikalılar 80-200 sterlin arası bilet parası ödedi ve genellikle eski lidere Irak ve İran’ın geleceği soruldu… 


ANILARINI DA PARAYA ÇEVİRDİ


Blair geçen yılın sonunda 5 milyon sterlin karşılığında anılarını yazmak için bir yayıneviyle anlaşmıştı…


The Mail gazetesi Blair’in yeni yaşamında 10 kat daha fazla kazanmayı beklediğini belirterek, Blair’in yakın dostlarından eski ABD Başkanı Bill Clinton’un geçen yıl içinde 5 milyon sterlin kazandığını öne sürdü.


Gazete, Clinton’un kazancının yarısını başta AIDS ile mücadele olmak üzere hayır kurumlarına bağışladığını vurgulayarak Blair’in de kendi bağış politikasını oluşturması gerektiğini yazdı…


Gazeteye Blair’in henüz bağış konusunda sessiz kalmasını eşi Cherie ile birlikte Londra ve Bristol’da 4 milyon Sterline ev almalarına bağladı…

808710cookie-checkBlair bir etiği daha bozdu

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.