Blair dipte, Cameron yükselişte…

İngiltere’nin ciddi ulusal gazetelerinden The Guardian gazetesinde manşetten verdiği “İşçi Partisi’ne verilen destek son 20 yılın en düşük seviyesinde” başlıklı haberde, iktidar partisi ile muhalefetteki Muhafazakarlar’ın arasının giderek açıldığını öne sürdü.


The Guardian – ICM’in yaptırdığı kamuoyu yoklamasının sonuçlarına göre, İşçi Partisi üç ay içinde ikinci kez yüzde 32’ye geriledi. İşçi Partisi, Nisan ayındaki yoklamada da benzer durumdaydı. Bu, son yirmi yılın en düşük seviyesi sayılıyor.


Muhafazakarlar ise İşçi Partisi’ne beş puan fark atarak yüzde 37’lik bir oran sağlamış durumda. Araştırma sonuçlarına göre Muhafazakarlar ile İşçi Partisi arasındaki fark giderek açılıyor.


Gazete, sonuçları şöyle yorumladı:


“Bu değişimin temel sebebi kuşkusuz Muhafazâkarların yeni lideri David Cameron. Mayıs ayındaki yerel seçimlerde yerini sağlamlaştıran Cameron, Pazar günü The Observer’da yayımlanan Ipsos Mori anketine göre hem İşçi Partisi liderliği için adı geçen Gordon Brown hem de Blair’i epeyce geride bırakmış görünüyor. Ancak İşçi Partisi’nin yaşadığı uğursuzlukların tek sebebi Cameron değil. The Observer anketine bakılırsa, seçmenlerin üçte biri iktidardan uzak, partinin değerlerinin tartışılacağı bir değerlendirme sürecine ihtiyaç olduğu görüşünde.”


İMAJ (Açık Gazete): İşçi Partisi lideri Tony Blair ve Muhafazakar lider David Cameron

792080cookie-checkBlair dipte, Cameron yükselişte…

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.