‘Blair hayatta kalma savaşında’

İngiltere Başbakanı Tony Blair’in, mali çıkar karşılığı siyasi unvan verildiği iddialarına yönelik soruşturma kapsamında geçen hafta bir kez daha ifade verdiği ortaya çıkması basında geniş yankı yaptı.


Daily Telegraph siyah fonda bastığı manşet haberinde, “Zayıflayan Blair hayatta kalma savaşı veriyor” diye yazdı. Gazete, “Bakanlar, Blair’in otoritesinin gitgide yok olduğundan endişeli” ifadesine yer verdi.


SORUŞTURMA PARTİYİ TÜKETTİ


The Guardian ise, “Polis Başbakan ile görüşmesine haber yasağı getirdi. Sorulan sorular mali kaynaklar sorumlusu Lord Levy ve adaletin saptırılması ile ilgili..” diye yazdı.


Gazete, “Üst düzey hükümet üyeleri başbakana bu konuda bir suçlama yöneltilmesini beklemiyor; parti içinden istifa yönünde bir çağrı da henüz yok. Ama hiç kimse Blair’in siyasi gündeminin, gözaltılar ve soruşturmanın ayrıntılarına dair haberlerle yerle bir olduğunu yadsımıyor. Bu gelişmeler partiyi tüketti…” yorumunu yaptı.


The Guardian, yazarlarından Jackie Ashley de, “Bu soruşturma ya başbakanlıkta ya da poliste birilerinin kariyerinin sonu olacak” değerlendirmesini yaptı.


İLGİLİ HABER:


İngiliz polisi Blair’i yeniden sorguladı…
Parayla lordluktan Blair’in kasasına gözaltı…
Polis, gizlice Blair’in bilgisayarına girmiş…

799030cookie-check‘Blair hayatta kalma savaşında’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.