Blair hezimeti

Ana muhalefetteki Muhafazakar Parti, 65 belediyede meclis çoğunluğunu ele geçirirken, iktidardaki İşçi Partisi 18, Liberal Demokrat Parti 8 ve diğer partiler de 37 belediyede çoğunluk elde etti.


Muhafazakar Parti lideri David Cameron, ‘Halk bizi istiyor’ yorumunda bulundu. İşçi Partisi, İskoçya’da da İskoç Milliyetçi Partisi ile büyük bir mücadele verdi. Parti, daha önce elinde olmayan 8 bölgede de sandalye kazanarak milletvekili sayısını 17’ye çıkardı. Galler’de ise İşçi Partisi daha önce elinde bulunan 5 bölgeyi kaybederek 21 milletvekilliği kazanabildi.


GİDİŞİNİ HIZLANDIRDI


İngiliz basını, İngiltere’de yerel seçimler ile İskoçya ve Galler’de bölgesel parlamento seçimlerinin ardından ortaya çıkan ağır kayıp tablosunun İşçi Partisi lideri ve Başbakan Tony Blair’in gidişini hızlandıracağını öne sürdü. Ortaya çıkan tabloya rağmen İşçi Partisi sözcüleri yaptıkları açıklamalarda büyük bir seçim felaketi yaşamadıklarını savunmayı sürdürüyor.


İMAJ: Yerel seçimlerde İşçi Paritsi Lideri Tony Blair düşerken, Muhafazakar lider David Cameron yükselen bir çizgi izledi

802250cookie-checkBlair hezimeti

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.