Blair: Irak’ta iç savaş yok ama trajedi var

Sky News kanalına mülakat veren Blair, “Bu bir iç savaş değil. İnsanların çoğu bu şiddeti istemiyor. Bu, insanlar yaşamlarını kaybettikçe yaşanan bir trajedi, ama onlar Irak’taki yanlışları düzeltmeye çalıştığımız için ölmediler” ifadesini kullandı.


Irak’taki şiddet olaylarının sorumluluğunu üstlenmeyi reddeden Blair, Iraklıların demokratik bir hükümet için oy verdiklerinin altını çizdi.


Irak’ta çoğunluğu temsil etmeyen bir grubun birbiriyle savaşmak istemeyen insanları iç savaşa sürüklemeye çalıştığını da söyleyen Blair, “Bu tamamen farklı bir şey. Biz olayları daha da kötüleştirmiyoruz, onlar kötüleştiriyor” dedi.


Irak’taki durumun bugün, devrilen ve ardından da idam edilen Irak Devlet Başkanı Saddam Hüseyin döneminden daha kötü olduğunu söylemeyi reddeden Blair, bununla birlikte durumun çok zor olduğunu kabul etti.


Irak Savaşının yıl dönümüne (20 Mart 2003) birkaç gün kala mülakat veren Blair, “ABD ile güç ittifakımızdan ya da 11 Eylül saldırılarından sonra Amerikan başkanı ve Amerikan halkının yanında yer almaktan pişman değilim. Asla pişman olmayacağım” ifadesini kullandı.


Blair, ayrıca İngiliz ve Amerikan askerlerinin Irak’ta olağanüstü bir iş yaptıklarını ve büyük fedakarlıklarda bulunduklarını sözlerine ekledi.

800600cookie-checkBlair: Irak’ta iç savaş yok ama trajedi var

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.