Blair, küskünlerini kazanma uğraşısında

Sunday Times gazetesi, Başbakan Tony Blair’in seçim stratejisi kapsamında bir adım atarak Irak savaşının önde gelen muhaliflerinden eski Meclis Başkanı ve Dışişleri Bakanı Robin Cook’u kampanyaya destek vermeye davet etmesinin beklendiğini yazdı.


BAZILARINA GÖRE SÜRPRİZ
Habere göre, Robin Cook ve eski İçişleri Bakanı David Blunkett’i de seçim kampanyasına aktif katılmaya çağırması beklenen Blair, böylece küskün seçmenleri de sandık başına götürebilecek.


Gazete, Blair’in bazı kabine üyelerini şaşırtarak küskün bakan Cook’a seçim kampanyası çerçevesinde seyahatler düzenlemesi için kaynak aktarılması vaadinde bulunulacağını da öne sürdü.


Robin Cook, 2003 Mart’ında Irak savaşının hemen öncesinde istifa ederken, Irak’ta kitle imha silahları bulunduğuna inanmadığını söylemişti. Gazete, zamanın Cook’u haklı çıkardığını vurguladı.


COOK SICAK BAKIYOR
Robin Cook ise, gazetede yer alan açıklamasında, ”Irak savaşına karşı olduğumu herkes biliyor ve eleştirilerim sırasından söylediğimi tek bir sözcüğü bile geri almıyorum. Ama Irak savaşı konusunda halkın tatminsizliğinden muhafazakarların yararlanmasını da, adaletsizlik olarak görüyorum.


Seçim bölgemde, İşçi Partisi’nin faydalı çalışmaları olduğunu da gördüm ve partinin Irak savaşı nedeniyle bedel ödemelerini istemiyorum” görüşünü dile getirdi.

779570cookie-checkBlair, küskünlerini kazanma uğraşısında

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.