Blair, İngiliz halkını mutsuz etti…

Gazete, halkın yarısının Başbakan Tony Blair’i kendilerinden çok uzak ve kopuk gördüğünü, güvenilmez bulduğunu duyururken, yüzde 57’lik kesimin de Blair’in başbakanlık görevinde gereğinden çok daha uzun kaldığına inandığını yazdı.


Gazete, 3 Mayısta İngiltere’de yapılacak yerel seçimlerle İskoç ve Galler bölge parlamentolarında yapılacak genel seçimlerde İşçi Partisi’nin ağır yenilgi alacağına dair beklentilere de dikkat çekti.


Halkın yüzde 67’si, İngiltere’yi 1997 yılında Blair’in iktidara geldiği günden çok daha az “yaşanabilir” bulduğunu belirtirken, yüzde 69’u İngiltere’nin o günlere göre çok daha tehlikeli bir yer olduğu yolunda görüş bildirdi.


Halkın yüzde 58’i de 1997 yılına göre çok daha mutsuz olduğunu söyledi.


Halkın yüzde 45’i hükümetin eğitim konusunda çok zayıf ya da zayıf olduğunu belirtirken, yüzde 60’lık kesim de aynı sözcükleri ulaşım hizmetleri için kullandı.


Blair’in yerine başbakanlık için, İngiliz halkının yüzde 35’i Maliye Bakanı Gordon Brown’ı favori gösterirken, kabinedeki diğer isimleri favori gösterenlerin oranları son derece düşük kaldı.


Halkın yüzde 13’ü de Muhafazakar Parti lideri David Cameron’ın Blair’in yerine başbakan olması gerektiği yolunda görüş bildirdi.


Observer anketine göre İngiltere halkının yüzde 58’i, Irak savaşını Blair’in başbakanlık yılları boyunca ortaya koyduğu en büyük başarısızlık olarak değerlendirdi.


Halkın üçte ikisi, Blair’in bu savaşta bilinçsizce ABD’yi takip etmekten başka bir şey yapmadığı yolunda görüş bildirirken, İngiliz halkı, Blair’in başbakanlık döneminin en büyük başarıları olarak da merkez bankasının bağımsızlaştırılması ve Kuzey İrlanda barışını gösterdi.


 

801550cookie-checkBlair, İngiliz halkını mutsuz etti…

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.