‘Blair İngiltere’nin imajını çizdi’

Kennedy, “Birleşmiş Milletler’in önemini zayıflatan bir dizi kararın parçası olduğumuz süreçte, uluslararası hukuku da hiçe saydık. Bu durum, Tony Blair’in başbakan olarak itibarını da, hükümete duyulan güveni de sarstı” dedi.


Charles Kennedy, şu anda Washington’da tartışılan bir konunun da İran’a saldırmak olduğunu iddia etti ve Blair’in, İngiltere’yi yeni bir savaşa sürüklemeye hazırlanıyor olabileceği ifadesini kullandı.


Liberal Demokratların aksine Irak’ın işgali kararına destek veren muhafazakarlar da seçim propagandasında Blair’in güvenilirliğini tartışma konusu yapıyor. Muhafazakar parti lideri Michael Howard, Blair’i Irak’ın kitle imha silahlarına sahip olduğu yönündeki istihbaratı abartmakla suçladı.


Howard, “Karakter bu seçimlerde önemli bir konu. Sayın Blair’in son sekiz yıl içinde aldığı bir karar var; o da ülkeyi savaşa götürmek. O konuda bile gerçeği söylemedi. Artık gerçekleri anlatmasının zamanı geldi” dedi. Blair’in lideri olduğu İşçi Partisi ise seçimlere on gün kala, kampanyanın merkezine ekonomi tartışmalarını çekmeye çalışıyor.


İLGİLİ YAZI: Tony Blair’in altı yalanı daha çıktı

780260cookie-check‘Blair İngiltere’nin imajını çizdi’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.