Blair savaş karşıtlarından korkuyor

İngiltere’nin ciddi gazetelerinden The Independent’e konuşan Başbakan Blair, savaş karşıtlarının kendisine herşeye rağmen oy vermesini istelerek “‘5 Mayıs Genel Seçimlerini kazanırsam, bundan seçmenin Irak savaşını onayladığı sonucunu çıkarmayacağım” dedi.


The Independent, ayrıca başyazısında şu yorumda bulundu:


“Başbakan, Irak’la savaş konusundaki soruları yanıtlamaktan kaçmadı, hakkını vermeli. Bu konuda kendilerine inanıp inanmamakta herkesin serbest olduğunu söylüyor ama diğer konulardaki icraatından çok daha emin. ‘Diğer bütün sözlerimizi yerine getirdik’ diyor. Blair’in en çok şikayetçi olduğu şey, savaşa gidişe zemin hazırlamak için Irak’ın elindeki silahlar hakkında halka yalan söylediğine inanılması. Başbakan bu konuda dürüstlüğüne inanılmasını istiyor.”


“Bizim için önemli olan ise, başından beri, başbakanın dürüst olup olmadığı değil, verdiği kararın isabetsizliğiydi” diyen The Independent, “Dürüstçe de verilmiş olsa yanlış karar, yanlış karardır. Üstelik yanlış bir karar neticesinde savaşa gitmek de muhtemelen bir ulusal liderin düşebileceği hataların en büyüğü” diye yazdı.

780090cookie-checkBlair savaş karşıtlarından korkuyor

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.