Blair’den silahlı suçlara karşı talimat

Blair, geçen birkaç hafta içinde önce güney Londra’da 15 yaşında iki, doğu Londra’da da 16 yaşında bir gencin çetelerce öldürülmesi, ardından da 28 yaşında bir gencin silahlı gençlik çetelerinin kurbanı olmasının ardından, yasaların değiştirilerek silah taşımanın cezasının artırılmasını istedi.


Yapılması öngörülen değişikliğe göre, ruhsatsız silah taşıyan 18 yaşın üzerindeki kişilere en az beş yıl hapis cezası verilecek. Halen sadece 21 yaş ve üzerindekilere ruhsatsız silah taşımak suçundan ceza uygulanabiliyor. Polise de gençlik çeteleriyle başa çıkabilmesi için gereken yetkiler verilecek.


Muhalefet partilerinin sözcüleri, sosyal sorunların böyle aceleye getirilmiş çözümlerle ortadan kaldırılamayacağını savunurken, Blair’i, sorunları çözebilmek için hep böyle üstünkörü acele önlemler almaya çalışmakla suçladı.


İngiltere’de son 10 yılda ateşli silahlarla saldırıya uğrayarak yaralananların sayısı iki kat arttı. 2005 ve 2006’da ateşli silahlarla işlenen suçlar ise bir önceki döneme göre binde 12 oranında artarak 11 bin 84’e ulaştı. Bu suçların yüzde 54’ünün İngiltere’nin başkenti Londra, Manchester kenti ve ülkenin orta batısında işlendiği belirtildi.

799580cookie-checkBlair’den silahlı suçlara karşı talimat

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.