Blair’e Lordlar’dan kimlik darbesi

Parlamentonun üst kanadını oluşturan Lordlar Kamarası, nüfus kağıdı çıkarma planlarının tam maliyeti konusunda ayrıntılı belgeler sunulmadıkça planların ertelenmesi yönünde oy verdi.


Pek çok Avrupa ülkesinin tersine, İngiltere vatandaşlarının kimlik kartı taşıma zorunluluğu bulunmuyor. Tony Blair hükümeti bütün eleştirilere karşı, kimlik kullanımının ulusal güvenliği pekiştireceği, sahtecilik olaylarını önleyeceği ve sağlanacak faydanın birey hakları konusundaki itirazlardan ağır bastığı savunuyor.


Planın uygulamaya geçirilmesi süreci baştan beri güçlüklerle ilerliyordu. Bu konudaki yasa tasarısı Avam Kamarası’na sunulduğunda iktidar partisi içinde bir isyan yaşanmıştı. Şimdi de üst kanat, Lordlar Kamarası, planların kapsamlı şekilde gözden geçirilmesini istedi.


Lordlar özellikle kimlik kartı çıkarmanın maliyeti konusunda itiraz etti. Hükümet yetkilileri konunun “ticari açıdan hassas” olduğunu söyleyerek şimdiye dek ayrıntıları açıklamayı reddetmişti. Bu tavır, kimlik kartlarının kişi başına öngörüldüğü gibi 30 değil, 300 sterlini bulabileceği söylentilerine yol açmıştı.


Lordlar daha sonraki bir oylamada da toplanacak verilerin kaydedilmesi ve saklanması için hükümetten güvenli bir yöntem geliştirmesini talep etti. Tasarı önümüzdeki haftalarda yeniden görüşülmek üzere Avam Kamarası’na gönderilecek.

787110cookie-checkBlair’e Lordlar’dan kimlik darbesi

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.