Blair’in halefi Brown: Bush ile iyi anlaşırız

Brown, özel bir ziyaret için bulunduğu ABD’de ilk olarak Beyaz Saray’da ABD’li meslektaşı ile birlikte dünya ticaretini ve izlenmesi gereken küresel politika konusunu ele aldı.


ABD’de basının sorularını yanıtlayan Brown, resmi bir gezide bulunmadığı için Başkan Bush ile görüşmeyi planlamadığını vurgulayarak, “Eğer fırsat çıkarsa da hoş olur” dedi. Görüşmede yalnız ticaret ve mali konuların ele alındığını belirten Brown,  “İngiltere ve ABD, son iki asır boyunca ortak değerleri paylaşarak geliştirdi” dedi.


Basının yorumuna göre; Brown’un ABD gezisiyle İngiltere solunda popüler olmayan Başkan Bush’a iyi ilişkiler geliştirme girişiminde bulundu… Başbakan Blair’in 2007 içinde başbakanlığı ve parti liderliğini bırakacağını açıklamasından sonra Başkan Bush’un Avrupa’daki en iyi anlaşacağı politikacının Almanya Başbakanı Angela Merkel olacağı öne sürülmüştü.


GORDON BROWN?


İşçi Partisi’nin 3 dönem boyunca iktidarında Maliye Bakanı olan Gordon Brown’un iktidar öncesinde Blair’in yerine geçmek üzere anlaştığı basına yansımıştı.


Brown özellikle Afrika’nın yoksul ülkelerinin geliştirilerek kapitalist dünyaya entegre olması için özel çaba gösterdi.


Brown, çevreci ve barıştan yana söylemlerine karşın anti terör yasalarında Blair’in başını çektiği parti içi sağ kanada destek vermişti. Nükleerci lobi ile de biraraya gelerek başbakan olması durumunda ülkenin nükleer politikasının değişmeyeceğini söylemesi çevrecilerin tepkisini çekmişti.


Geçen yıl Başbakan Blair’in koltuğu bırakması için partide hizip hareketini başlatan Brown, eyleminde başarılı olmuş ve Blair 2007 içinde koltuğu bırakacağını açıklamıştı.

801790cookie-checkBlair’in halefi Brown: Bush ile iyi anlaşırız

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.