Blair’in koltuğu için kavga başladı

Gazetelere göre, Başbakan Tony Blair’e karşı partisi içinden başlatılan ve Maliye Bakanı Gordon Brown’ın Blair’in yerine tek aday olarak gösterildiği muhalefet hareketine yanıt olarak, Brown’a alternatif arayışları gündemde…


Pazar gazetesi The Observer, bazı bakanların, Başbakan Blair’in pes edip bir yıl içinde başbakanlığı ve parti liderliğini bırakacağını açıklaması ardından, koltuğun tek adayı olarak görülmeye başlayan Brown’a karşı hareket başlattığını ve bir başka aday arayışına girdiğini yazdı.


10 kabine üyesinin bu amaçla görüşmeler başlattığı, bu arada Blair’in de Brown aleyhine sessiz bir tutum takınarak bu arayışlara dolaylı destek verdiği belirtildi.


Gazeteye göre, bu kesimler Maliye Bakanı Gordon Brown’ı “hazıra konmaya çalışmakla suçluyor” ve kimsenin ona parti liderliğini “altın tepside sunma niyetinde olmadığını” söylüyor.


BROWN YARIŞA HAZIR


The Observer, Brown’un ise “tahtı direkt devralmak gibi bir hayal peşinde olmadığını” belirterek, “yarışa hazırım” mesajı verdiğini kaydediyor.


Gazeteler, Brown’ın, bir ya da daha fazla adayın da yer alacağı bir seçimle karşı karşıya kalabileceği yorumları yaptı.


The Independent on Sunday “Şantaj” manşeti altında, Başbakan Blair’i devirmek için yeni bir komplo hazırlandığını öne sürdü.


En az 10 İşçi Partili milletvekilinin başbakana hemen görevden ayrılma çağrısı yapan bir belgeye imza koyduklarını bildiren gazete, bu kişilerin Brown yakın isimler olduğunu belirtti.


 FOTOĞRAF: Maliye Bakanı Gordon Brown ve Başbakan Tony Blair 

794290cookie-checkBlair’in koltuğu için kavga başladı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.