Blair’in kurultayına protesto gölgesi

Tony Blair, üçüncü kez genel başkan olmaya hazırlandığı İşçi Partisi’nin kurultayında, savaş karşıtları ve av yanlılarının tepkisiyle karşılaştı.


Konuşmasına Irak’ta hayatını kaybeden İngiliz askerlerini anarak başlayan Blair’ın sözü, savaş karşıtı bir eylemcinin protestosuyla kesildi.
 
Eylemci görevliler tarafından dışarı çıkarılırken, Tony Blair savaş karşıtlarına, “Tepkinizi dile getirebiliyorsunuz. Bu çok güzel. Şükürler olsun ki demokratik bir rejimde yaşıyoruz” diyerek cevap verdi.


Blair’in konuşması daha sonra yine bir protestocu tarafından kesildi.
Konuşmasına kaldığı yerden devam eden Blair, Saddam Hüseyin’in kitle imha silahlarına sahip olduğuna ilişkin istihbarat bilgilerinin kendilerini yanılttığını kabul etti, ancak yine de işgali savundu. Blair, “Bizi yanıltan istihbarat nedeniyle özür dilemeliyim. Ancak dürüst olmak gerekirse, Saddam rejimine son verilmesinden dolayı özür dileyecek değilim” dedi.
      
TİLKİ AVI YASAĞINA PROTESTO
Kurultayın sürdüğü saatlerde, hükümetin tilki avının yasaklanmasına yönelik planına tepki gösteren İngilizler de bir protesto gösterisi düzenledi.


Kurultayın yapıldığı binanın dışında toplanan eylemciler, tilki avının asil bir gelenek olduğunu ve yasaklanmasının yanlış olduğunu savundu.


Polis, binanın çevresine ölü bir at ve 2 buzağı bıraktıkları gerekçesiyle 2 eylemciyi tutukladı.

776970cookie-checkBlair’in kurultayına protesto gölgesi

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.