Blair’in İran mesajını Erdoğan iletti

Edinilen bilgiye göre, İngiltere Başbakanı Blair öğle saatlerinde Erdoğan’ı telefonla aradı.


Blair’in, Başbakan Erdoğan’a, İran’ın nükleer programıyla ilgili sıkıntıların aşılmasına yönelik ”AB Üçlüsü”nün gösterdiği çabalara verdiği destekten ötürü teşekkür ettiği ve bu çabaların devam ettirilmesini beklediklerini söylediği öğrenildi.


Erdoğan’ın da Blair’e, başlayan diplomatik sürecin sonuca bağlanmasının bölge ve dünya için çok önemli olduğunu söylediği, Türkiye’nin elinden geleni yapmaya devam edeceğini ve Dışişleri Bakanı Abdullah Gül’ün 25 Haziran’da İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad’a bir mesajını da götüreceğini ifade ettiği kaydedildi.


Başbakan Erdoğan’ın akşam saatlerinde İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad’ı telefonla aradığı öğrenildi.


Erdoğan’ın, Ahmedinejad’a, ”Türkiye’nin İran’ın nükleer programıyla ilgili sıkıntılarının aşılmasına yönelik çabaları sürecek. Sorunun mutlaka diplomatik yollardan halledilmesi gerekiyor” dediği belirtildi.


Dışişleri Bakanı Gül’ün 25 Haziran’da kendisine bir mesajını ileteceğini kaydeden Erdoğan’ın, ”AB Üçlüsü” ile Türkiye başta olmak üzere üçüncü bir ülkede gerçekleştirilecek bir toplantının düşünülmesi halinde, her türlü desteği vermeye hazır olduklarını söylediği de ifade edildi.


İran Cumhurbaşkanı Ahmedinejad’ın da Erdoğan’a bugüne kadarki çabaları için teşekkür ettiği ve ”Sayın Gül’ü memnuniyetle kabul edip getireceği mesajı dikkatli bir şekilde dinleyeceğim” dediği öğrenildi.

1031380cookie-checkBlair’in İran mesajını Erdoğan iletti

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.