Blair’in sürpriz atağı

Independent birinci sayfasından duyurduğu haberde, Blair’ın şu an muhalefette bulunan İşçi Partisi’nin lideri Ed Miliband’a, ‘partinin bir protesto partisi gibi görünme tehlikesi içinde olduğu’ uyarısında bulunduğunu yazdı.

Blair’in İşçi Partisi’nin ‘kendini rahat hissettiği’ bir siyasi düzleme kaymasına izin verilmemesi gerektiğini söylüyor.

Blair İşçi Partisi’nin ‘göç ve Avrupa Birliği konusunda sağa, vergilendirme ve harcamalar konusunda da sola kaymaması’ gerektiğini belirtiyor.

Ed Miliband’in ise, Blair’ın iktidarı döneminde özellikle göç politikasındaki hatalarına gönderme yaparak eski başbakana yanıt verdiği kaydediliyor.

‘Blair sabotaj suçlamasıyla karşılaşabilir’Gazete konuya başyazılarından birini de ayırmış. Dikkat çeken satırlar şöyle;

“Blair görüşlerini ifade etme hakkına sahip. Miliband’e göç ve Avrupa konularında sağa kaymama çağrısına katılmamak zor. İşçi Partisi’nin eski politikası statükoyu savunma noktasına gelmemesi çağrısı da yerinde. Miliband bunu yapmaya hazır gözükmüyor. Ama eski İşçi Partisi lideri kendi seçimi olmayan bir halefini sabote ettiği suçlamalarıyla karşılaşacak. Daha da kötüsü, kişisel kaygılarının partininkileri gölgede bırakması riskini alıyor, tıpkı Margaret Thatcher’ın yaptığı gibi.”

847530cookie-checkBlair’in sürpriz atağı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.