Blunkett’ın yerine John Hutton atandı

İçişleri Bakanlığı görevinden aşk ve nüfuz skandalı yüzünden 11 ay önce istifa ettikten sonra, Avam Kamarası Bağımsız Danışma Komisyonu’na bilgi vermeden bir DNA araştırmaları firmasında görev aldığı ve firmanın borsadaki hisselerini satın aldığı tespit edilen Blunkett, bu sabah başbakan Tony Blair ile görüştükten sonra istifasını açıkladı.
Başbakanlık konutunun savunmasına rağmen, yoğun baskılar sonucunda istifa etmek zorunda kalan Blunkett, seçim bölgesi Sheffield’de yayımlanan bir yerel gazeteyeyse “masum olduğunu” söyledi.


Evli olan eski sevgilisinin kendisinden olduğu öne sürülen çocuğu için tutulan Filipinli dadıya oturma izni almak için nüfuzunu kullandığı öne sürülen Blunkett, geçen yıl aralık ayında da görevinden ayrılmak zorunda kalmıştı.


Gözleri görmeyen ve her yere kendisine kılavuzluk eden köpeğiyle giden Çalışma Bakanı Blunkett’in istifası, muhalefet cephesindeyse doğru bir hareket olarak yorumlandı.


Bu arada David Blunkett’ın yerine John Hutton atandı.


İngiltere Başbakanı Tony Blair’in sözcüsü, bu sabah Başbakanla görüştükten sonra istifasını veren Blunkett’ın yerine Hutton’ın atandığını belirterek, bu hafta içinde bakanlıkla ilgili başka bir atama olmayacağını söyledi.


Siyasi uzmanlar, yeni Çalışma Bakanı’nı ağır bir çalışma ortamının beklediğini belirtiyor.

784990cookie-checkBlunkett’ın yerine John Hutton atandı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.