BM: Kurunun yanında yaş da yanıyor

BM’nin İngiltere hükümetinin terörü destekleyen göçmerleri sınırdışı kararını hukuka aykırı buldu.


İngiltere’nin ciddi ulusal gazetelerinden The Guardian, BM’nin insan hakları komisyonunda işkence üzerine özel müfettiş olarak görev yapan Nowak’ın, İçişleri Bakanı Charles Clarke ile görüşmek üzere İngiltere’ye gelmeyi planladığını yazdı.


The Times gazetesi ise hükümetin aşırı uçlardaki din adamlarını tutuklamaya gelecek hafta başlayacağını ve böylece, hükümetin “nefret yayan vaizleri” sınırdışı etmekteki başarısının sınanacağını aktardı. 


The Financial Times gazetesi ise bu kişilerin sınırdışı edilmelerinin, daha kapsamlı bir planın parçası olduğunu yazarak şu yorumu yaptı:


“Akılda tutmakta fayda var, bulvar gazetelerine demeç veren din adamlarının, gizli ortaklarından daha az tehlikeli olmaları muhtemel. Sorun, ılımlı imamları reddeden genç Müslümanların dışarıda, yani evlerinde ya da ülke dışı seyahatlerinde daha radikalleşiyor olmalarında yatıyor olabilir. Bu sorun da dün açıklanan önlemlerle çözülmez. Bu nedenle sınırdışı uygulaması, ülke içinde gelişen aşırılıkları da hedef alan çok yönlü bir yaklaşımın parçası olmalı. Üç beş din adamını ortadan kaldırmak, İngiltere Başbakanı Tony Blair’in söylediği gibi İnsan Haklarını Yasası’nı değiştirmeyi haklı çıkarmaz. Hükümet bu noktalarda dikkatli olmalı.”


The Independent de “Ülke içinde yeşeren terörizmin önü bu düzenlemelerle kesilmez” yorumunu yaptı. Gazete.


“En iyi ihtimalle, İçişleri Bakanı’nın bu planları, İngiltere’de yetişen bu tehlikeli terörist türünü bozguna uğratma çabalarıyla, yakından uzaktan alakalı olmayacak. En kötü ihtimal ise İngiltere’deki ölüm saçan anlayışın yok edilmesini daha da zorlaşacak…”


İLGİLİ HABERLER


– ‘Blair kendisini polisiye dizide sanıyor’


– İngiltere teröre karşı ‘DGM’ kuruyor


– ‘Hakları gaspetmemeye dikkat!’


– ‘Sokak araması ayrımcılığa yol açar’

783250cookie-checkBM: Kurunun yanında yaş da yanıyor

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.