BM: Lübnan için 100 milyar $ yetmez

Egeland, Kıbrıs Rum kesiminde düzenlediği basın toplantısında, gelecek 3 ay için, uluslararası toplumun katkı sağlaması talebiyle bir uluslararası başvuruda bulanacağını söyledi.

Lübnan’da çok büyük bir kriz yaşandığını açıklayan Egeland, “Bu durmalı. Bu doğal afet değil, insan yapımı bir kriz” dedi.

 Egeland, ayrıca insani yardım malzemelerinin Beyrut havaalanı ile Beyrut, Trablus ve Sur limanları ve kuzey karayolundan nakillerinde güvenli geçişler için İsrail’den garanti vermesini istedi.

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), İsrail’in Lübnan’daki saldırıları nedeniyle evlerini terk etmek zorunda kalanların sayısının 600 bine ulaştığını açıklamıştı.

AHMEDİNEJAD: “İSRAİL, YOK OLMA DÜĞMESİNE BASTI”

Öte yandan İran Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad, İsrail’in Lübnan’a saldırmakla “kendi yok olma düğmesine” bastığını söyledi.

Ahmedinejad, milli eğitim müdürleriyle yaptığı görüşmede, İsrail’in Lübnan’a yaptığı saldırıya değindi ve saldırının önceden planlandığını belirtti.

“Siyonistler Lübnan’a saldırmakla en kötü kararı aldılar” diyen Ahmedinejad, “İsrail, Lübnan’a saldırmakla kendi yok olma düğmesine bastı” ifadesini kullandı.

İsrail’in “büyük bir yanlış” yaptığını, ABD ve İngiltere’nin de bu yanlışa ortak olduğunu ifade eden Ahmedinejad, savaşın sorumlularından dünya kamuoyuna cevap vermelerini ve özür dilemelerini istedi. Ahmedinejad, “Eğer bu caniler kendi cinayetlerinden vazgeçmezler ve bölge halkından özür dilemezlerse, halk bu siyonist rejimin 60 yıllık cinayetlerine cevap verecek” dedi.

BM Güvenlik Konseyinin ateşkes çağrısı yapmadığına işaret eden Ahmedinejad, bunun şaşırtıcı olduğunu ve İsrail’e destek anlamına geldiğini kaydetti.

Hizbullah’ın İsrail saldırıları karşısındaki direnişini öven Ahmedinejad, “Benim Siyonist rejime tavsiyem, kendi tezgahını toplaması ve bölgeden çıkmasıdır. Aksi takdirde Lübnan’da yaktıkları ateş kendilerini yakacak” diye konuştu.

İsrail’in bölgeyi terk etmemesi durumunda bölge halkının bunu yapacağını söyleyen Ahmedinejad, “Tehdit, katliam ve tecavüz felsefesiyle kurulan bu rejimin sonu gelmiştir” ifadesini kullandı.

Ahmedinejad, daha önce yaptığı açıklamalarda da Yahudi soykırımını “efsane” olarak değerlendirmiş ve İsrail’in Avrupa, Kanada ya da Alaska’ya taşınmasını önermişti.

1132650cookie-checkBM: Lübnan için 100 milyar $ yetmez

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.