BM lideri İsrail’i uyardı

Uyarı ABD Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice’ın, İsrail ve Filistin liderleriyle görüşmeler yapmak üzere Kudüs’e ulaştığı güne rastlıyor. Bakan Rice bugün Kudüs ve Ramallah’ta İsrail ve Filistin liderleriyle görüşecek. Rice’ın amacı, Başkan Bush’un Kasım ayında yapılmasını önerdiği barış konferansına zemin hazırlamak.

Genel Sekreterin sözcüsü, Gazze Şeridi’ni resmen ‘düşman toprak’ ilan eden ve bu yolla elektrik, su, ve yakıtını kesebileceğini bildiren İsrail’e “Uluslararası hukuku ihlal etmiş olursunuz” diyerek kararı gözden geçirmeye çağırdı.

Ban Ki Moon’un sözcüsü Michele Montas, İsrail’in uluslararası hukuk ve insan hakları yasalarına göre Gazze’deki sivil halka karşı yükümlülükleri olduğunu hatırlattı.

Genel Sekreter Ban Ki Moon’un gelişmelerden çok rahatsız olduğu kaydeden sözcü Gazze’de genci, yaşlısı, hastasıyla, birbuçuk milyon insan yaşadığını, zaten bölgenin uzun süredir tecrit edilmesinin sıkıntısını yaşayan bu insanların şimdi de bir grup militanın eylemleri nedeniyle cezalandırılmaması gerektiğini söyledi. (BBC)

1158420cookie-checkBM lideri İsrail’i uyardı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.