BM meğer meyhaneye dönmüş

ABD’nin BM nezdindeki temsilcisi Joseph Torsella, ¨Biz parasını ödeyelim, dünyanın 72 milletini temsilen gelmiş diplomat efendiler zom olsun, yok öyle şey¨ biçiminde konuştu. Bilindiği gibi BM kuruluş yasası gereği ABD masrafın büyük kısmını ödeyen ülke olarak bütçe üzerinde söz sahibi oluyor.

ABD temsilcisi Torsella, diplomatların her törende şampanya, şarap ve öteki içkilerin başından ayrılmadıkları, üst üste kadehleri devirip şerefe yaptıklarını söyledi. ¨Bu yüzden anlaşmaların geciktiğine şahit oluyoruz, güya anlaşma ve özel toplantılar nedeniyle sunulması gereken içki servisi suistimal ediliyor, sarhoş diplomatları koridorlardan güvenlik görevlileri yaka paça dışarı atıyor, buna bir son verilmeli¨ diye görüş beyan etti.

BM’de görevli İslam ülkelerinin temsilcileri ise görgü tanıklarına bakılırsa içki servisinin başından ve garsonların peşinden hiç ayrılmıyordu. Bu diplomatların garsonların eline üç beş Dolar sıkıştırıp, ¨Votkayı domuz sıkısı yap, ardından bir viski ver, bu da kesmedi Tekila’ya devam!¨ diye kadehlere uzandığı BM camiasında aktarılan rivayetler arasında yer aldı.

1548020cookie-checkBM meğer meyhaneye dönmüş

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.