BM’den Ankara’daki ‘üçlü zirve’ ile ilgili açıklama

BM Genel Sekreter Sözcüsü Stephane Dujarric, Suriye konulu Türkiye-Rusya-İran Üçlü Zirvesi’nde yapılacak görüşmelerin süreci siyasi bir çözüme götürmesini ümit ettiklerini söyledi.

Dujarric günlük basın brifinginde, yarın Ankara’da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani’nin katılımıyla gerçekleştirilecek zirveye ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Zirveden ne gibi sonuçlar çıkacağını bekleyip göreceklerini belirten Dujarric, ”Tüm bu görüşmelerin süreci siyasi bir çözüme götürmesini ümit ediyoruz.” dedi.

ORTAK DEKLARASYON BEKLENTİSİ

Zirve kapsamında yapılacak üst düzey memurlar toplantısında Suriye konusunda hangi yeni adımların atılacağına yönelik katılımcı ülkelerden gelecek teklifler, yarın sabah Türkiye, Rusya ve İran’ın dışişleri bakanlarının yapacağı toplantıda sunulacak.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Rus mevkidaşı Sergey Lavrov ve İranlı mevkidaşı Cevad Zarif, kahvaltılı toplantıda bu teklifleri değerlendirecek.

Dışişleri bakanları toplantısından çıkacak deklarasyonun liderler tarafından onaylanması ve bu ortak deklarasyonda Suriye’deki ateşkesin devamı, toprak bütünlüğü ve ihlallerin durdurulmasının vurgulanması bekleniyor.

2174710cookie-checkBM’den Ankara’daki ‘üçlü zirve’ ile ilgili açıklama

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.