BM’den Türk gençlerine cinsel sağlık

UNFPA, gençlerin cinsel sağlık ve üreme sağlığı konularında bilgilenmelerini ve AIDS hastalığından korunmalarını sağlamak amacıyla müzik televizyonu MTV ile yürüttüğü uluslararası bilgilendirme kampanyası “Staying Alive + Me”yi Türkiye’ye getiriyor.


UNFPA’in Ankara temsilciliğinden yapılan açıklamada, Türkiye’nin ilk ulusal gençlik cinsel sağlık kampanyası olan girişime “Bir Gençlik Hikayesi” adı verildiği belirtilerek, kampanyanın 12 Nisan 2007 Perşembe günü saat 19:30’da İstanbul’daki “The Hall” adlı gösteri merkezinde düzenlenecek basın toplantısı ve ardından açılış partisiyle başlatılacağı kaydedildi.


Açıklamada, UNFPA önderliğinde, Levi’s, MTV Türkiye ve Habitat için Gençlik Derneği’nin desteğiyle yürütülecek kampanyanın sözcülüğünü, Kargo Grubunun solisti Koray Candemir ve NTV’de görevli gazeteci Defne Sarısoy’un üstlendiği belirtildi.


Basın toplantısında UNFPA Türkiye Temsilcisi Dr. Tunga Tüzer, MTV, Levis yetkilileri, Defne Sarısoy ve Koray Candemir birer konuşma yapacak.


The Hall’da yapılacak açılış partisine ayrıca, UNFPA ve MTV’nin uluslararası kampanyasına destek veren Rusya, Ukrayna, Sırbistan, Makedonya, Cezayir, Fas, Bulgaristan ve Tacikistan’dan, aralarında pop yıldızları ve oyuncuların bulunduğu birçok ünlü isim ve Kargo grubu katılacak.


Gecede ünlüler, “Bir Gençlik Hikayesi” kampanyasına destek vermek için performanslarını sergileyecek.


“BİR GENÇLİK HİKAYESİ” KAMPANYASINDA NELER VAR


“Bir Gençlik Hikayesi” kampanyası çerçevesinde kurulacak web sitesi, ilginç röportajlar, anketler, eğlenceli videolar, oyun ve müziklerin yer aldığı, gençlerin keyifle vakit geçirebileceği bir ortam yaratacak.


UNFPA’in açıklamasına göre, “www.birgenclikhikayesi.com“, gençlerin seslerini duyurabilecekleri ve en önemlisi daha önce kimseye soramadıkları sorulara cevap bulabilecekleri bir internet sitesi.


Kampanya kapsamında, Türkiye’de üniversite ve okul şenliklerinde, gençlik ve müzik festivallerinde, spor etkinlikleri ve yarışmalarda gençlerle birlikte çeşitli etkinlikler düzenlenecek.


Gençler için eğitim ve atölye çalışmalarının düzenleneceği kampanya çerçevesinde 30 ilden gençler üreme sağlığı ve cinsel sağlık alanında bilgilenecek ve haklarını öğrenecekler.


Açıklamaya göre, bu çalışmalar ve akran eğitimleri aracılığıyla bilginin gençten gence yayılması sağlanıyor, ayrıca cinsel sağlık ve üreme sağlığı konusunda bilgi edinme ve hizmete erişim haklarını savunan genç yetenekler yetişiyor.


 

1040930cookie-checkBM’den Türk gençlerine cinsel sağlık

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.