Boş evleri değerlendirme haftası…

Empty Homes Agency ‘nin araştırmalarına göre ülke çapında 690 bin ev boş olarak tutuluyor. Araştırmalar bazı ev sahiplerinin ekonomik güçsüzlük nedeniyle evleri tamir edemediklerini saptadı.


Haringey Belediyesi’nin de içinde bulunduğu 6 belediye bu tür evleri kullanıma kazandırmak amacıyla eşgüdümlü çalışmalar yapıyor…


Haringey Belediyesi de etkinlik çerçevesinde kullanılmayan evleri yeniden dekore ederek 12 evsiz ailenin kullanımına sundu.


Belediye’nin kurtardığı konutlar arasında Chandos Road, Tottenham N17 adresinde uyuşturucularında kullanıldığı iki yatak odalı çöp ev de yer aldı.


HARİNGEY’DE 2 BİN 500 EV


Haringey Belediyesi Konut sorumlusu Meclis Üyesi Isidoros Diakides, son 3 yıl içinde bölgede yaklaşık bin konutun kurtarıldığını söyledi. Diakides, Haringey sakinlerinin bu tür evler hakkında belediyeyi bilgilendirmelerini isteyerek şöyle konuştu:


“Bölgede yaklaşık 2 bin 500 evin kullanım dışında olduğunu sanıyoruz. Bu tür anti-sosyal yapıları yeniden ekonomiye kazandırarak geçici evlerde konaklamak zorunda kalan 4 bin 500 aileye yuva kazandırmak amacındayız…”


EVSİZLER MEMNUN


Haringey’in boş evleri tamir ederek kiraya verdiği Kyra Sidnell de çok mutlu olduğunu belirterek, “Odalar geniş ve kullanışlı. İnsanın başını sokabileceği bir yuvası olması çok mutlu bir olay…” dedi.


AYRINTILI BİLGİ


Bu konuda ayrıntılı bilgi aşağıdan alınabilecek.


Rose Obianwu
Communications Unit
Haringey Council
River Park House
225 High Road
N22 4HQ


Tel: 8489 2998
Fax: 8888 5484
Email: [email protected]
www.haringey.gov.uk

791670cookie-checkBoş evleri değerlendirme haftası…

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.