Boş mide üzerine iş ve ev hokkabazlığı

Hatta siz bilmeden önce, siz, daha şişkin bir maaş ve daha ince bir bel elde etmek için , yarışın bir parçasısınız. Ve yeterince çabucak, şefkat, kibarlık ve zamanı kaybedersiniz. Bununla birlikte sadece kendiniz için. Dünyanın geri kalanı için, tüm bu şeyler ve daha fazlasısınız.

Aile fonksiyonu, yönetim kurulu toplantısı ve mesletaşın son boşanma davasının görülmesi için zaman bulursunuz. Mumbai maratonu için bir yardım derneğini desteklemek için şefkatiniz, bocalayan ekip arkadaşınızın (bir kere daha ) arkasını kaplamak için nazikliğiniz , … . ve saire, vardır.

Bununla beraber, alıştırma yapmak için, kot pantolonlarınız artık size gelmezse , veya bir sunum için son günü kaçırırsanız, kendinizi korumak için şefkate, veya düzenli aralıklarda midenizi yiyecek ile beslemek için nazikliğe zamanınız yok.

Şefkat ve nazikliğin, dış dünya üzerine, onlar, herhangi bir ciddi etkiye sahip olmadan önce, size doğru yönlendirilmeye ihtiyacı vardır.

Başarı, mutlu bir mide, sıska beden ve sakin bir akıl ile gelirse, başarır. Midenizin mutlu olması için öndeki yolu planlamaya ihtiyacınız olacaktır.

Çalışan bir kadın olarak, başarmanıza yardım eden tam aynı yetenekler (ileride meydan okumalar için hazırlık yapma veya, değişim ve hareketi algılama, piyasanızın nabzını bilme ) , mideyi mutlu ve aklı sakin tutmanız için size yardım edecektir.

İyi neden bulma ve karar verme için, mutlu bir midenin nasıl anahtar olduğunu hepimiz deneyim yaşamadık mı? Biz, aynı zamanda, üzgün bir midenin, çabuk öfkelenmeye, şişmeye, gaz, baş ağrıları, ve tüm diğer duygusal tepkilere (atyachar’a) yol açacağının deneyimini yaşadık.

Mideyi mutlu tutmanıza yardım edecek şeyler:
İşte size, mideyi mutlu tutacak dört temel şey:

1)Yemek yemeden, evi asla terketmeyin. Eğer geç koşturmanız varsa, bir muz/avuç dolusu kuru meyve ele geçirin ve araba/otobüs/tren yolu üzerinde yiyin.

2)Büroda daima bir fıstık / evde yapılmış peynir kavanozu bulundurun. Kavanoz, yarısından az boş asla olmamalıdır.

3) Gelecekteki bir günü, öğleden sonra 4-6 yemeğiniz için planlayın. O, ızgarada pişmiş bir sandviç/dürüm, … aklınızda canlandırdığınız herhangi bir şey olabilir. Fakat, gelecekteki bir gün için, ve asla son dakikada değil, plan yapılmaya ihtiyaç vardır. Onun hakkında düşünün.
Ani bir harekette sevpuri yerseniz, kendinizi döverek öldüreceksiniz, ve şişman olmayı hak edeceğinize inanacaksınız. Çünkü ıvır zıvır yersiniz. Bununla beraber, eğer onu dün planladıysanız, o ağzınızın tadı olacaktır ve arada bir ıvır zıvır yemenin iyi olacağını bileceksiniz.
4)Çantanızda daima en az bir yenilebilir bulundurun. Bu sizin saatleri ileri almanızın (geri çekilmenizin) seçeneğidir. Trafikte / tren gecikmesinde /sıkıcı toplantıda mahsur kaldığınızda aşağıda aperatifinizi gizlice yapabilirsiniz ve sinirlerinizi sakinleştirebilirsiniz. Aperatif bir meyve, birkaç chana veya fıstık, küçük bir soya sütü, kaymak, veya bir paket chivda veya khakra (şüphesiz evde yapılmış) olabilir.

Daha sakin bir akıl için dört temel:
1) Hatırlayın, yiyecek anahtardır. Akıl barışı, sadece midesi mutlu olanların ayrıcalığıdır. Böyle olunca yiyecek birinci adımdır. Eğer kendinizi doğru yemek yemeye adamadıysanız, akıl barışını veya sakin olmayı unutun.

2) Hiçbir şey yatağa gitme veya uyanma düzenliliği gibi çalışmaz. Her gün aynı zamanda deneyin ve yatağa gidin ve her gün aynı saatte uyanın.

3) Dışarıda aşırı çalışma ile kendinizi öldürmeyin. Alıştırma sadece iyi dinlenmiş bir beden üzerinde çalışır. Bundan böyle eğer, evdeki çoklu görevlerin, iş ve sosyal sorumlulukların hepsinden sonra yorgunlukla kavga ediyorsanız, ara verin ve dinlenin. Yorulmuş bir beden üzerinde dışarıda çalışma, yaralanmaları ve bazı daha çok yorgunluğu davet eder.

4)Sters ve endişe, mide bulandırmayan trafik veya bai kadar küçük bir şey olsa bile , bedeninizi bir sağ kalma moduna itebileceğini bilin. Bu, bir dakikada yağdan daha az yakmaya başlarsınız anlamına gelir.

Dolayısıyla, kendiniz üzerinde soğukkanlı kalın ve baş belası çoklu göreve veya mükemmelliğe karşı kendinizi rahatlatın. Eğer, çocuğunuz matematik kitabını arabada unuttuysa veya önemli bir toplantı için 15 dakika geciktiyseniz veya bai çıkıp gelmediyse veya koca yatak üzerinde yine ıslak havlu bıraktıysa, hala dünyanın sonu değildir ve gerçekten o, sizin kusurunuz değildir.

*İngilizce Öğretmeni Y.Müh. Naim Uygun tarafından İngilizce’den çevrilmiştir.
http://www.pekiyi.150m.com
[email protected]

744130cookie-checkBoş mide üzerine iş ve ev hokkabazlığı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.