Boş paket

Nedense ‘demokratikleşme paketide bana bu filmi hatırlattı, uzatmalı propagandayla sunulan ‘Boş paket’! Bu sefer insanımız gülsün mü ağlasınmı?

Parti içinde demokrasiye yer vermeyen, bırakın eleştirmeyi, sitem etmeyi, tek liderin yanına salavatla bile yanaşılamayan bir oluşumdan demokrasi adına ne çıkacaktı ki?

Kaldıki yine tek liderin talimatıyla gaza boğulan, katledilen ve sakat bırakılarak yıldırılmaya çalışılan demokrasi için yola çıkmış bilinçli halk kitleleri de ondan pek bir şey beklemiyordu hani.

Ama Pazartesiden beri başta liboş yazarlar ‘boş paket’ ten bir şeyler çıkartmak için televizyonlarda, gazete köşelerinde olmadık hokkabazlıklarla halkı avutacak demokrasi kırıntıları çıkartmaya çalışıp göz boyamaya ve yandaşlıklarını ispata çalışıyorlar.

Gülsuyu’nda uyuşturucu çetelerine karşı görevini yapmayan polisi sergileyip, canı pahasına sokağa çıkıp, çete kurşunlarına karşı göğüs geren halkın savaşımına, ülkemizin çeşitli yerlerinde yükselen demokrasi savaşımlarına ve irili ufaklı grevlerle hak arayan emekçi kitlelerin hak arayışlarına sayfalarını ve ekranlarını kapayan boyalı medya harıl harıl ‘Boş Paket’i tartışıyor.

Tek lider ekranlarda boy gösteriyor ve belirli sorularla programlanmış cici gazetecilerin onu kızdırmamaya özen gösteren boş paketle ilgili sorularını babacan bir edayla kurumlu kurumlu cevaplıyor, azıcık aykırı soru geldiğinde ve icabı halinde yaşını başını almış insanlara hafıften fırçada çekiyor. Eee halktan bir kişiye ‘ananıda al git’ diyen, liboşa da şuşh der…

Ama artık kendilerini kurtaracak bir ‘Baba’ aramayan, ‘süperman’ lerin, tek liderlerin dünyayı kurtaramayacağından emin olan ve gerçek ileri demokrasi yolunda kollektif savaşımın öneminin bilincinde olup, her konuyu enine boyuna tartışıp doğru ve emin adımlarla ilerleyen bir dinamik kitle var.

Her türlü demokratik yöntemi, teknolojiyi kullanabilen ve forumda, halk meclisinde karşılıklı saygıyla dinlemeyi bilip, yeni eylem şekılleri üretip, halka ulaşıp, bilinçlendirip hareketlendirebilen bu genç kitle, gerçek ileri demokrasi nasıl olması gerektiğini tartışıp, örgütleniyor ve ortaya çıkan önerilerinin hayata geçmesi için tabandan dayatıyor.

Bu dinamik hareketin unsurları, emekçiler üstündeki baskıları, Kürt sorununu, Alevilerin haklarını, eğitim ve sağlık hizmetleri başta olmak üzere bir çok demokratik istemi gerçekten demokratik değişim ve ilerlemede birer turnusol kağıdı gibi olmazsa olmaz belirleyiciler olarak çok iyi görüyorlar.

Evet, emekçi haklarına, Kürt sorununa ve Alevilerin istemlerine gerçek ve kalıcı çözümler getirmeyen, bu konuda ezilenleri tatmin etmeyen her türlü çözüm girişimi veya paketi boştur.

Tamda bu sebeble, bilinçli kitlelerin öncülüğünde halkımızda boş ve abesle iştigal etmeyecek, liboşları, ‘az ama evet’çileri, boş torbadan demokrasi çıkarmaya çalışan medyatik hokkabazları, sergileyip, elinin tersiyle itip, it ürür kervan yürür misali gerçek ileri demokrasiyi babalara, tek liderlere tamah etmeden eninde sonununda kendisi getirecektir.

Nizam Sucu

765120cookie-checkBoş paket

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.