Boğaz’da tekne faciası: 24 ölü 12 kayıp

Kaçak göçmenleri taşıyan tekne Boğaz sularına gömüldü.

Sahil Güvenlik Komutanlığı ve Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü ekiplerinin arama çalışmalarına Rumeli Feneri’ndeki balıkçı tekneleri de katıldı.

DENİZDE CAN PAZARI

Batan teknenin Romanya veya Bulgaristan’a gittiği sanılıyor. Teknenin sabah 06.00 sularında battığı ancak 08.30 sularında fark edildiği iddia ediliyor. Teknede bulunanların 2 saat kadar yüzdükleri öğrenildi.

24 ÖLÜ 12 KAYIP

Sahil Güvenlik Komutanlığı’nın yaptığı açıklamaya göre, teknede 43 kişi bulunuyordu. 24 kişinin cansız bedenine ulaşılırken, 7 kişi ise sağ kurtuldu. 12 kişi ise aranıyor.

BALIKÇI: TEKNE 30 KİŞİYİ ALACAK BÜYÜKLÜKTE DEĞİL

Kurtarma çalışmalarına katılan bir balıkçı Milliyet’e şunları söyledi: Şu ana kadar denizden 10-12 ceset toplandı. Bir kişiyi biz yarı baygın halde çıkarttık. Tekne yarı batık halde. 30 kişiyi alacak büyüklükte değil. Bize Bulgaristan’a gidiyor gibi geldi.

ÇOĞU ÇOCUK VE BEBEK

Kurtarma çalışmalarına katılan Kaptan Ali Saruhan ise dehşeti anlattı: Ölenlerin çoğu çocuklar. Rüzgar çok kötü etkiliyor. Tekne küçük bir tekne bildiğiniz sandal. Dehşeti görüyoruz. Denizde çocuk cesetleri görüyoruz. Çocuklardan birinin cenazesi gemimizde, sanırım Afrika kökenli. Burada dehşet yaşanıyor.

1435370cookie-checkBoğaz’da tekne faciası: 24 ölü 12 kayıp

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.