Bodrum Belediye Başkanı tutuklandı

Bodrum Cumhuriyet Savcılığı’nın talimatıyla Muğla İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi’nin 16 Eylül 2009 tarihinde başlattığı soruşturma sonucunda, “rüşvet, suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, ihaleye fesat karıştırmak, irtikap ve haberleşme gizliliğinin ihlali” suçlamasıyla, Bodrum Belediye Başkanı DP’li Mehmet Kocadon’un da “örgüt lideri” iddiasıyla aralarında bulunduğu 9 kişi, tutuklanarak Muğla Kapalı Cezaevi’ne gönderildi. Bodrum Belediyesi Meclis Üyesi DP’li Mehmet Feridun Özsert, Bodrum Belediyesi İmar İşleri Müdürü Haluk Ayti, Bodrum Belediyesi İnşaat Teknikeri Onur Çevik ile Emlakçı Niyazi Doğan, Turizmci Yüksel Aslan, Müteahhit Vahit Kara, Mimar Oktay Baysal ve Turizmci Saim Görgülü de tutuklu yargılanmak üzere Muğla Kapalı Cezaevi’ne kondu.

Haberi Duyan Adliyeye Koştu

Polis sorgusunun ardından adliye sevk edilen 8 kişi ile Bodrum Belediye Başkanı DP’li Mehmet Kocadon’un gözaltına alınarak getirildiği Bodrum Adliyesi’nin önünde kalabalık oluştu. Belediye çalışanları, DP’li ve CHP’li meclis üyeleri ile Bitez Belediye Başkanı CHP’li İbrahim Çömez, Ortakent-Yahşi Belediye Başkanı MHP’li Mehmet Onur Şahbaz, Gümüşlük Belediye Başkanı DP’li Mehmet Tire, Turgutreis Belediye Başkanı CHP’li Mehmet Dinçberk ve Kocadon’un ağabeyi Bodrum Ticaret Odası Başkanı Mahmut Serdar Kocadon adliyeye gelerek operasyon ve ifadelerle ilgili bilgi almaya çalıştı. Gözaltına alınanların yakınları da adliyeye geldiler. Bodrum ve Muğla’dan gelen çevik kuvvet ekibinin adliye etrafında geniş güvenlik önlemi aldığı görüldü.

CHP’den Tepki

Bodrum Belediyesi’ne yönelik yapılan operasyona CHP Bodrum İlçe Başkanı Okan Özsu tepki gösterdi.

Özsu, akşam saatlerinde CHP ilçe yönetim kurulu üyeleri ile birlikte geldiği Bodrum Adliyesi’nde açıklamalarda bulundu. Özsu yaptığı açıklamada, “Bodrum’un güzelliği ve beyaz evlerine yakışmayan kötü bir muamele sonucu, seçilmiş bir belediye başkanımız savcılık tarafından mahkemeye sevk edildi. Umarım Bodrum’un güzellikleri ile örtüşmeyen bu davranışlar seçilmiş yöneticilerin başına bir daha gelmez, bu davranışlar bir daha tekrarlanmaz, bir davetle alınabilecek yanıtlar bu kötü muameleyle gerçekleşmemeliydi. Adaletin işleyiş sürecini bekleyeceğiz.” dedi.

Alkışlarla Cezaevine…

Bodrum 3′ncü Sulh Ceza Mahkemesi’nde yaklaşık 15 saat süren duruşmanın bitmesi üzerine mahkeme salonundan, Ortakent-Yahşi Beldesi’nde DP’den iki dönem belediye başkanlığı yapan 49 yaşındaki evli ve iki çocuk babası Mehmet Kocadon elleri kelepçeli olarak, ardından Bodrum Belediyesi DP’li Meclis Üyesi Mehmet Feridun Özsert ve diğer sanıklar yine ellerinde kelepçeyle çıkartıldılar. Kocadon’un kelepçesinin üstüne deri bir ceket atıldığı görüldü. Sonucu adliye önünde bekleyen Bodrum Belediyesi Meclis Üyeleri, gözaltında bulunanların yakınları ve sivil toplum örgütü yöneticilerinden oluşan yaklaşık 500 kişi, tutuklanan 9 kişiyi alkışlarla karşıladı. “En büyük başkan bizim başkan”, “Bodrum bunu hak etmedi” ve “Başkan yaptıklarını unutmayacağız” sloganları eşliğinde adliyeden çıkartılan Başkan Kocadon ile 8 kişiyi gören topluluk izdihama yol açtı. Kocadon’un bindirildiği aracın önüne atlayan 8 kişi ezilme tehlikesi yaşadı.

Kendini destekleyenlere seslenen Başkan Kocadon, “Başınız dik dursun arkadaşlar. En kısa zamanda tekrar görüşeceğiz. Arkadaşlar, düzelecek her şey merak etmeyin!” dedi. Bazı vatandaşların ağladıkları görüldü. (www.bodrumbaskisi.com)

1344810cookie-checkBodrum Belediye Başkanı tutuklandı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.