Bodrum Belediye Başkanı’nın misillemesi

Gazete Kent çalışanları “Ne ki, Belediye başkanının sahibi olduğu çamaşırhanenin işletme ruhsatı yok diye gazetemizin yaptığı haberlere bir misilleme olduğu görülüyor. Kent Medya’nın kiracısı olduğu binanın inşaatıyla ilgisi olamazdı… Ancak mesele basın özgürlüğü noktasına geliyor…” yorumunu yaptı.

Kent Haber’de yer alan açıklama şöyle:

10 yıldan bu yana bölgemizde gazete, televizyon, dergi ve internet yayıncılığı yaparak kamuoyunu bilgilendirme görevini onurlu ve dürüstçe yerine getiren Kent Medya Grubu’nun, kiracısı bulunduğu Kale Konut Sitesindeki hizmet binası Bodrum Belediyesi zabıta ekipleri tarafından “ İşyeri açma ve çalıştırma ruhsatı “ olmadığı gerekçesi ile mühürlendi. Dürüst, objektif, cesur habercilik ilkelerinden asla ödün vermeden yaptığımız yayıncılığın haber çizgisinden ve bağımsız duruşundan rahatsız olduğunu aylardır hissettiren Bodrum Belediye Başkanı Kocadon bu uygulaması ile yerel demokrasi ve basın özgürlüğü konusundaki tavrını da açıkça ortaya koymuş oldu. Geçtiğimiz günlerde Kocadon Ailesi’nin sahibi olduğu ve sadece Kent Haber’in okuyucu ve izleyicilerine duyurduğu Ortakent beldesindeki “Kaçak Çamaşırhane’nin mühürlenmesi” haberinin yayını üzerine zirveye çıkan öfkesi ile hareket eden Kocadon, sıradan bahaneler ile grubumuzu susturmaya ve kamuoyunun haber alma, basının haber iletme özgürlüğüne engel olarak yerel siyaset tarihindeki yerini almış oldu. Konu ile ilgili yasal girişimleri başlatan Grubumuz bundan sonra da dürüst, objektif, tarafsız ve cesur haberciliği ile tek sorumlu olduğu kamuoyunu bilgilendirmeye devam edecek.

AÇIK GAZETE:
Açık Gazete Bodrum Belediye Başkanı’nın misillemesi yalnız Gazete Kent ve Kent TV’yi değil basın özgürlüğünü hedef almıştır. Başkanın hatasını derhal düzelterek Gazete Kent ve Kent TV’yi maddi ve manevi olarak tazmin etmesini istiyoruz.

1496540cookie-checkBodrum Belediye Başkanı’nın misillemesi

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.