Bodrum’da “Yaşam; Güç-Kargaşa”

Çalışmalarında, toplumsal yaşamdaki güç dengeleri, çatışma, otorite odakları veya odaklanmalarını konu alan Selışık, 1975 yılında Lefkoşa’da doğdu. 2000 yılında Hacettepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Heykel Bölümü’nü bitirdi. 2003 yılında aynı bölümde Yüksek Lisans programını tamamladı. 2004 yılında Doğu Akdeniz Üniversitesi’nde öğretim elemanı olarak çalıştı. 2006 yılından bu yana Orta Doğu Teknik Üniversitesi Kuzey Kıbrıs kampüsünde öğretim elemanı olarak çalışmalarını sürdüren Selışık, 1999 yılından günümüze birçok kişisel sergi açtı, karma sergi ve etkinliklere katıldı.

Gücün koşulsuzluğu, ironik bir biçimde “kuraltanımazlığı” kimi zaman eşitlik ve insan hakları gibi sıkça sözü edilen kavramların değerini yitirmesinde önemli bir etken olarak karşımıza çıkıyor. Bunlarla birlikte ön plandaki toplumsal var olma çabası, kişisel farkındalıkların önünde engel olabiliyor. Sanatçının bu konular etrafında odaklanan çalışmaları, bölünme, parçalanma, güçlü-zayıf ve kutuplaşma kavramlarını da beraberinde getiriyor.

Çalışmaların çoğunluğunda, Kıbrıs ve yakın çevresinde gelişen güncel olayların yansımasını izleyiciye okutan sanatçı, Bodrum sergisindeki çalışmalarını da bu coğrafya sınırları içindeki ve yakın çevresindeki gerçekler ile şekillendiriyor .

23 Temmuz-4 Ağustos tarihleri arasında her gün 12:00-22:00 saatleri arasında açık olacak sergiye tüm sanatseverler davetlidir.

756310cookie-checkBodrum’da “Yaşam; Güç-Kargaşa”

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.