Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri: Arkadaşlarımız serbest bırakılsın

Boğaziçi Üniversitesi’nde akademisyenlerin sabah saatlerinde Rektörlük binasının önünde yaptıkları açıklamanın ardından üniversite öğrencileri de bir açıklama yaptı.

Öğrenciler, Çarşamba günü saat 14.00’te Güney Kampüs’te yapılacak eyleme çağrıda bulundu.

Açıklamada şöyle denildi:

“Bu sabah arkadaşlarımızın gözaltı haberleriyle uyandık. Biz Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri olarak, çeşitli üniversitelerden desteğe gelen öğrenci arkadaşlarımız ve emekçilerle birlikte ortak bir etkinlik için bir araya geldik. Okula rektör olarak atanan Melih Bulu hiçbir açıklama yapmadan öğrencilerin polisle karşı karşıya kalmasını sağladı.

Arkadaşlarımıza Çarşamba günkü eyleme gelemeyecek şekilde iki günlük gözaltı kararı verildi. Öğrenciler arasındaki bu temel dayanışma, baskı, abluka ve yıldırma politikalarıyla sindirilmeye çalışılsa da, biz kayyumlara karşı, anti demokratik uygulamalara karşı sesimizi yükseltmeye, taleplerimizi dile getirmeye devam edeceğiz.

Kayyum atamasının haksız bir uygulama olduğunu biliyoruz. Yarın bütün arkadaşlarımızla birlikte bunu dillendirmeye devam edeceğiz. Susmayacağız, kabul etmeyeceğiz. Gözaltına alınan arkadaşlarımız serbest bırakılsın.”

Boğaziçi Üniversitesi Rektörlüğü görevine Prof. Dr. Melih Bulu’nun atanmasını kınayan akademisyenler de bugün üniversite kampüsünde yapılan devir-teslim törenini protesto etti.

ÖĞRETİM ÜYELERİNDEN DE PROTESTO

Öğretim üyeleri rektörlük binasına arkasını döndü

Boğaziçi Üniversitesi öğretim üyeleri, rektör atamasına yönelik bir protesto gerçekleştirdi. Akademisyenler, protestonun ardından Pazartesi günkü eylem sebebiyle gözaltına alınan öğrencilerin serbest bırakılmasını istedi.

Öğrencilerin yaptığı canlı yayına katılan Yrd. Doç. Dr. Esra Mungan, “Ya hep beraber ya hiçbirimiz. Bunun başarmanın başka yolu yok” diye konuştu.

Atamaya yönelik protestolarda tüm Türkiye’den öğrencilerin desteklerini hissettiklerini ve pes etmeyeceklerini söyleyen Mungan, “Mücadeleye devam edeceğiz. Kolay bir mücadele olmayacak. Okul bunu 80’li yıllarda askeri cuntatada da yaşamıştı. Çok öfkeliyiz” diye konuştu.

2481640cookie-checkBoğaziçi Üniversitesi öğrencileri: Arkadaşlarımız serbest bırakılsın

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.