Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerinden kayyumlara karşı dayanışma çağrısı

Kayyum rektöre karşı eylemlerini sürdüren Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri, tepkilerin yaygınlaştırılması için dayanışma çağrısı yapıyor.
Kayyum rektörün istifasını ve rektörün seçimle belirlenmesini talep ederek eylemlerini çeşitli biçimlerle sürdüren Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri dayanışmayı büyütme çağrısı yapıyor. Boğaziçi Üniversitesindeki eylemlere ODTÜ, Yıldız Teknik Üniversitesi gibi çeşitli pek çok üniversitede yapılan eylemlerle destekler sürerken Boğaziçili öğrenciler de bu destek ve dayanışmanın yaygınlaştırılmasını istedi.

MA’nın haberine göre Boğaziçi Üniversitesi Sosyoloji Bölümü Öğrencisi Devrim Barış Yılmaz, “Bu sorun tüm Türkiye’nin sorunu. Çünkü kayyum atanmadık yer neredeyse bırakılmadı” dedi. İktidarın çeşitli açıklamalarla gençliği bölmeye çalıştığına da dikkat çeken Yılmaz, “Mesele sadece rektörün istifa etmesi değil. Biz genel olarak kayyum anlayışına karşıyız. Bu nedenle tüm üniversite öğrencilerini ve Türkiye halklarını dayanışmaya çağırıyoruz” dedi.

Boğaziçi Üniversitesi Tarih Bölümü mezunu Ozan Yaman da “Atanan rektör okul içinden biri olsa bile onu atayan bir siyasi irade olduğu için kabul edilemez. Talebimiz, kayyum atamalarının durdurulması ve her üniversitede yapılacak seçimler yolu ile rektör seçilmesidir” dedi.

ÖĞRENCİLER EYLEM ÇAĞRILARINI SÜRDÜRÜYOR

Öte yandan yandan üniversitede kayyum rektör Melih Bulu’yu protesto eylemleri sürüyor. Boğaziçi Üniversitesi Atatürk Enstitüsü öğrencileri de “Kabul etmiyoruz, vazgeçmiyoruz!” başlıklı Türkçe ve İngilizce bildiri yayımlayarak yarın enstitü önünden rektörlüğe yürüyüş düzenleyeceklerini açıkladı.

Özgürce düşünüp tartışıp bilgi üretilen bir ortam hayal ettiklerini ifade eden Atatürk Enstitüsü öğrencileri, “Eşitlikçi, demokratik, özgür ve özerk bir üniversite için çabalıyorduk. Söz, yetki ve kararın üniversitenin tüm bileşenlerine ait olmasını istiyorduk” dedi.

OHAL KHK’leriyle ihraç edilen yüzlerce akademisyeni hatırlatan öğrenciler, “Kayyumlarla yapılacak hiçbir pazarlığı kabul etmiyoruz. Piyasa için değil toplum için bilgi üreten eşitlikçi, demokratik, özgür ve özerk bir üniversite istiyoruz” diyerek eylem çağrısında bulundu. EVRENSEL (Boğaziçi Üniversitesi öğrencilerinin eyleminden | Fotoğraf: Zeynep Burçe Gümüşlü)

2483020cookie-checkBoğaziçi Üniversitesi öğrencilerinden kayyumlara karşı dayanışma çağrısı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.