Bol bol sorular…

Sevgili okurlar,  sizin de günlük hayatınızda,  anlam veremediğiniz, çözmekte zorlandığınız hadiseler oluyor mu? Olduğu zaman, sebeplerini araştırıyor musunuz?
       
Mesela, çalıştığınız yerde, çalışanların yüzlerinin devamlı asık olması, işlerini zoraki yapıyor gibi görünmeleri, bir an önce mesai bitse  de gitsek hazırlığında bulunmaları sizce nedendir? Sabahları, bu çalışanlar neden  işyerine sallana sallana ve isteksiz geliyor? Bazen, sanki uykulu gözlerle işe başladıklarını fark ediyor musunuz?
      
Diğer yandan, çalıştığınız yerde ne yaparsanız yapın amirlerinizi memnun edemediğiniz olmuyor mu? Sebebini buldunuz mu? Evet diyorsanız bunun için ne yapabildiniz? Ne sonuçlar aldınız?
     
Yöneticisiniz ve çalışanların verimsizliğinden,  disiplinsizliğinden hatta  nankörlüğünden şikayet ediyorsunuz. Sebeplerini araştırdınız mı? Bunu çözmek için neler yaptınız? Mesela, hatayı kendinizde aradınız mı hiç?


Her şeyinize kızan, bağıran, her yaptığınızı eleştiren anne – babanıza karşı nasıl bir davranış sergiliyorsunuz? Onları anlamaya mı çalışıyorsunuz yoksa, sadece isyan mı ediyorsunuz?
      
Anne – babasınız ve  iyiliğini istediğiniz çocuklarınıza karşı, bütün gayretlerinize rağmen, onlardan hep ters cevaplar alıyorsunuz. Yapma dediklerinizi ya da üzüldüğünüz şeyleri,  sanki inadınıza imiş gibi yapmalarına karşı nasıl davranıyorsunuz? Onlara, asi gözüyle mi, yoksa vefasız gözüyle mi bakıyorsunuz? Bu problemi çözmek için neler yapmayı düşünüyorsunuz?
       
Öğretmensiniz ve sürekli ders çalışmayan, problem çıkaran, kendi istikbalini dahi düşünmüyor dediğiniz  çocuklar için neler yapıyorsunuz? Onlarla, her şeye rağmen yine de ilgileniyor musunuz yoksa, onları bir kenara mı itiyorsunuz?
       
Dünyada yaşayan milyarlarca insandan birisiniz, Diğer insanların ya da çevrenizdekilerin  size ilgi göstermelerini, size değer vermesini istersiniz. Bunun için ne yapmak gerektiğini biliyor musunuz? Sizce,  bunun için  para sahibi veya makam sahibi olmak yeterli midir?
      
 Aslında, bu hususta günlük hayattan bolca örnek vermek mümkündür. Fakat sorular epeyce uzadı. Anlayana bu kadar da yeter …
      
Biliyorum, yazıyı okuyanlar yine eleştirecekler. Hep soruyorsun ama, cevap vermiyorsun diye…
     
Kusura bakmayın,  benim maksadım  size akıl vermek değil, düşündürmektir.
      
Tabii, yapabiliyorsam…


E-mail: [email protected]


 

688520cookie-checkBol bol sorular…

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.