Bolat ve ABD’li Ferraro’dan sufi dinletisi

Bolat, çoğu kendi bestesi sufi dinletisini ABD’li arkadaşını Jennifer Ferraro ile birlikte sundu. Ayrıca Bolat’ın sazı eşliğinde Ferraro; Niyazi Mısri, Yunus Emre, Pir Sultan Aptal, Nazım Hikmet’in şiirlerini okudu.


 www.acikgazete.com adresinden yayın yapan Açık Gazete’nin Ishtar Restaurant’da organize ettiği yemekli geceye 70 konuk katıldı. Gecede konuşma yapan, Açık Gazete yazarlarından Ziya Akşahin, Açık Gazete’nin global ekonomide evrensel değerlere sahip çıkma misyonu üstlenerek bir boşluğu doldurduğunu söyledi.


Açık Gazete Halkla İlişkiler Müdürü Ayşe Gül de konuşmasında kültürel etkinliklerin süreceğini belirterek çok değerli sanatçı Bolat ve Ferraro’yu Londra’da konuklarla buluşturmaktan gurur duyduğunu sözlerine ekledi.


PİR SULTAN YAŞASAYDI


Sanatçı Bolat da, “Niyazi Mısri’den Pir Sultan’a pek çok derinliği olan düşünürümüz bu gün yaşasaydı Açık Gazete’nin izlediği çizgide olurlardı. Ve yaşasalardı mutlaka Açık Gazete’yi desteklerdi…” dedi.


Açık Gazete Genel Yayın Yönetmeni Faruk Eskioğlu da yaptığı kısa koruşmada, yabancı yayınların taranarak Türkiye’ye örnek olabilecek haklarla ilgili haberlerin öne çıkarıldığını söyledi. Eskioğlu, “İyi müzik – iyi yemek” başlıklı gecelerin süreceğini de sözlerine ekledi.


LATİF BOLAT?
Mersin’de doğan sanatçı Ankara’da Gazi Üniversitesi Halk Dansları ve Müzik bölümünü bitirdi. Bağlamanın yanısıra pek çok halk müziği enstrümanlarını çalan Bolat, 1980’li yıllarda Doğu Anadolu illerinde müzik öğretmenligi yaptı. Çok yönlü sanatçı Ankara Halk Tiyatrosu’nun bir dönem yöneticiliğini de üslendi.


1985’de ABD’ye doktora yapmak için giden Bolat ünlü ABD Tv dizisi Young Indiana Jones’un film müziğine imza attı. Türk halk müziğinin gönüllü temsilcisi olarak ABD’de pek çok üniversitede konserler düzenledi.


Yasha Turkish Music Ensemble’yi kurdu. “Anadolu Gizemleri” başlıklı konserlerinde Türk, Kürt, Ermeni, Yunan, Asur ve Arap müziğini seslendirdi. Sanatçı çesitli üniversitelerde konserlerin yanısıra geleneksel Türk müziğini de anlattı…


ABD’de ayak basmadığı, konser vermediği yer kalmayan sanatçı pek çok tv ve radyo programlarına çikti. Türkiye’ye yaptığı ziyaretlerde İstanbul ve Ankara’daki sanat kurumları ve konservatuvarlarda da sanatını icra edip konferanslar verdi…


1991’de Kaliforniya Sanat Kurumu Türk Halk Müziğine katkılarından dolayı sanatçıyı ödüllendirdi…


ABD Mevlevi Derneği’nin müzik direktörlüğü de yapan Bolat, geçmiş yıllarda Londra’da iki konser vermişti…


AÇIK GAZETE: Değerli dostlarımız Latif Bolat ve Jennifer Ferraro’ya Açık Gazete’ye desteklerinden dolayı teşekkür ediyoruz.


 

778600cookie-checkBolat ve ABD’li Ferraro’dan sufi dinletisi

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.