Bomba sanılan paketten Kur’an çıktı

Şeyh Nazım Camii’si yetkilileri cami kapısında buldukları İran’dan gönderildiği sanılan üzerinde farsça yazı ve posta mühürünün de bulunduğu beklenmedik paketi polise bildirdi. Adının açıklanmasını istemeyen cami yetkilisine göre anti terör ekibine ait öncü kuvvet 5 dakika içinde caminin etrafını kuşatarak giriş ve çıkışları kontrol altına aldı. Kısa bir süre sonra camiye ulaşan bomba uzmanları paketi incelemeye alırken, köpekli ekipler çevreyi kontrol etmeye başladı. Yaklaşık 30 polisli anti-terör ekibi araştırması sonucu pakette Kur’an’ın olduğunu tesbit etti.


Anti-terör ekibi; yarım saati süren araştırmaları sonunda, cami yetkililerini ihbar telefonlarından dolayı tebrik ederek Kur’an ile birlikte camiden ayrıldı.


Atatürkçü Düşünce Derneği’nin Londra temsilciliği bürosu da cami çatısında yer alıyor.


ŞEYN NAZIM CAMİSİ
Kıbrıslı din adamı Şeyh Nazım adıyla kurulan camiyi çoğunlukla Kıbrıslı Türkler ziyaret ediyor…


Kıbrıslı işadamı Ramadan Güney, 1975’de Kıbrıslı Şeyh Nazım’a yardım ederek Londra Türk İslam Cemiyeti’ni kurdu. 1977’de ‘Shacklewell Lane E8’deki sinagogun alınmasına öncülük eden Cemiyet, Şeyh Nazım Camisi adıyla hizmete açtı. İngiltere Türk İslam Vakfı’na ait olan caminin finansmanı Londra’yı ziyaret eden Arap prenslerin ve Türkçe konuşan toplum bağışlarıyla ödendi.


FOTOĞRAF: Polisin bir başka operasyonundan alınmıştır…

782880cookie-checkBomba sanılan paketten Kur’an çıktı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.