Bombacı PKK’lı mı?

Güngören’de 17 kişinin hayatını kaybettiği ve 154 kişinin yaralandığı bombalı saldırıyla ilgili çalışmalarını yürüten polis bombacıların iki kişi olduklarını belirledi.


Kimliği belirlenen bir bombacının yakalanması için İstanbul’da irtibatlı olduğu kişilere yönelik operasyonlarda 9 kişi gözaltına alındı. Bombacı teröristin ise son ende elden kaçtığı öğrenildi.


Saldırı sonrası, olay yerinden toplanan MOBESE ve güvenlik kameraları taranarak önce, bombayı çöp kutusuna bırakan 2 bombacının eşkalini belirleyen terörle mücadele polisi, kimlik tarama yöntemiyle iki bombacıdan birinin kimliğini belirledi. Kimliği saklı tutulan ve terör suçundan sabıkalı olduğu iddia edilen bombacının adres bilgilerini tespit eden polisi belirlediği adreslere dün gün boyunca operasyon düzenledi.


"BOMBACI PKK’LI"


Bombacıyı baskın yapılan adreslerde bulamayan polis teröristin olay sonrası şehir veya yurt dışına kaçma ihtimaline karşı savcılıktan genel arama izni aldı. Baskın düzenlenen adreslerde bulunan ve bombacıyla irtibatlı olduğu iddia edilen 9 kişi ise yardım ve yataklık suçlamasıyla göz altına alındı. Kimliği açıklanmayan teröristin PKK’lı olduğu ve örgütün ’şehir hücreleri’nde görevli olduğu iddia edildi.


"BU ALÇAKLARI TANIYORUZ"


İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ndeki güvenlik toplantısına katılan İstanbul Valisi Muammer Güler, Güngören’deki saldırının faillerinin yakalanarak adalete teslim edilmesi için emniyet güçlerinin canla başla çalıştığını söyledi. Güler şunları söyledi: "Biz bu alçakları geçmişteki eylemlerinden de tanıyoruz. Herhangi bir şekilde üstlenilmediği bilgileri geliyor. Bu öyle elim olay ki bunun üstlenilmesi bile utanç vesilesidir. Ama bunları, bütün delilleriyle Türk kamuoyuna sunacağız." Güler sorular üzerine saldırının bir örgüt işi olduğun söyledi. (Yeni Şafak)

1063890cookie-checkBombacı PKK’lı mı?

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.