Bombalanan evin enkazında 57 sivil var

Kurtarma ekipleri, iletişim ve ulaşım olanaklarının kesik olmasından ötürü enkaz altında kalanların sayısının çok daha yüksek olmasından endişe edildiğini belirtti.

Enkaz altında kalanların büyük bir bölümünün çocuk olduğunu belirten kurtarma ve sivil savunma ekipleri, İsrail bombardımanı sırasında bir kurtarma görevlisinin öldüğünü 15’inin de yaralandığını kaydetti.

Sur kentinin 100 km kadar doğusunda da Lübnan’daki BM barış gücü askerleri (Finul), İsrail’in sağladığı geçici ateşkesten faydalanarak, İsrail’in dünkü hava saldırısında BM gözlem noktasında ölen dört BM gözlemcisinden sonuncusunun cesedini çıkardı.

İSRAİL, LÜBNAN’A 2 MİLYAR $ ZARAR VERDİ

Öte yandan Lübnan, İsrail bombardımanının yol açtığı yıkımın maliyetinin iki milyar dolara yükseldiğini açıklandı.

Lübnan’da devlete bağlı Kalkınma ve İmar Kurulu Başkanı Fadıl Şalak, yıkımın alt yapı, konut, ticaret ve fabrikalarda yarattığı zararın toplam 2,07 milyar dolara çıktığını belirtti.

Kriz merkezinin belirlemelerine göre, İsrail bombardımanının alt yapıda yol açtığı yıkımın maliyeti 721 milyon dolar, konut ve ticaret sektöründe 953 milyon dolar, sanayi sektöründe 180 milyon dolar, akaryakıt istasyonlarında 10 milyon dolar, askeri tesislerde 16 milyon dolar ve diğer alanlarda da 191 milyon dolar.

Lübnan Kalkınma ve İmar Kurulunun yaptığı değerlendirmenin Lübnan Başbakanı Fuad Sinyora tarafından bugün Roma’daki Lübnan Konferansında katılımcılara sunulacağı belirtildi. 

1132880cookie-checkBombalanan evin enkazında 57 sivil var

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.