Boris Johnson’dan Türk seçmene yatırım

Çok sayıda Türk seçmene seslenen Johnson, yoğun ilgi karşısında çoşunca ‘Türk soyunla gurur duyorum” dedi.
 
1 Mayıs 2008 tarihinde gerçekleşecek olan Belediye Başkanlığı seçimleri kampanyası çerçevesinde bugün seçmeleriyle buluşan Boris Johnson, özellikle Türk toplumunu doğrudan etkileyen olaylara vurgu yaparak, Londra’da artan bıçaklama olaylarını, intihar vakalarını, çete siddetini ve ırkçılığı önlemek için somut girişimler gerçekleştireceklerini söyledi. 
 
“ÇETELERE DUR DİYECEK”


Çete oluşumlarının önüne geçebilmek için gençleri, spor gibi katılımlı faaliyetlere yöneltmek gerektiğine dikkat çeken Johnson, “Gençlerimizi geri kazanmalıyız. Yaptıkları işlerin karşılığını alabilmeliler. Gençlerden çekinen yetişkinler ve onları asosyal davranışlarıyla korkutan gençlere artık dur demeliyiz” dedi.
 
“Bizim öncelikli hedefimiz bıçaklama olaylarına ve ölumlere son vermek. Durum artık dayanılmaz bir hal aldı” diyerek sözlerine devam eden Johnson, bu doğrultuda portatif tarama cihazları, canlı kayıt yapan güvenlik kameraları ve otoriterleri artırılmış ‘destekci’ polislerin görevlendirilmesini önerdi. 
 
GURUR DUYUYORMUŞ


Türk dedesinden de söz eden Johnson, konuyla ilgili şunları söyledi: “Benim atalarım buraya geldiklerinde bir çok fırsatla karşılaştılar. Londra fırsatlar şehridir. Bu fırsatları tüm gençlerin değerlendirmesini istiyorum.”
 
Türk soyundan gurur duyduğunu söyleyen Johnson, Türklerin entegrasyon sorunu olduğuna değindi ve kendinden örnekler vererek şunları söyledi: “Ailem buraya geldiğinde toplumun bir parçası oldu. Türklerin topluma daha fazla entegre olmaları gerekiyor.”


Bugün uyuşturucu sorununun büyüdüğüne dikkat çeken Johnson, “artık öğrenciler aralarında ‘sert’ uyuşturucular kullanıyorlar” dedi.
 
Johnson, bir seçmenin “Siz Londra’da, araba kullanmayı mı, bisiklete binmeyi mi tercih ediyorsunuz?” yönündeki  sorusuna gülerek: “Bisiklet mi? Ben‘GQ’ dergisi için otomativ köşe yazarıydım. Londra’nın merkezinde bisiklete binmenin hiç bir avantajı yoktur. Şimdiki ‘Bakan’ yollara gerekli yatırımı yapmadan bizden bisiklet kullanmamızı istiyor. Sayın Bakan, Londra’nın altıncı bölgesinden sorumlu olduğu gibi birinci bölgeden de sorumlu olduğunu unutuyor sanırım” diye cevap verdi..
 
Johnson, KKTC temsilcisi Embargoed örgütü yetkilisinin “Kıbırs’ın devam eden çözümsüzlüğüne ne önerirsiniz?” sorusuna ise, “Londra Belediye Başkanı’nın, uluslararası krizleri çözebilecek gücü yoktur. Kıbrıs sorununun hukuki bağlamını araştırmadım. Şu anda söyleyebileceğim tek şey bu olayın bir ‘anomoli’ olduğudur, ama söz veriyorum ki konuyla yakından ilgileneceğim” dedi. Haber / Alpaslan Düven + Merve Loğmanoğulları

809130cookie-checkBoris Johnson’dan Türk seçmene yatırım

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.