Borçka Barajı hizmete açıldı

Erdoğan, Borçka Barajı ve Hidroelektrik Santralini düzenlenen törenle hizmete açtı.
Başbakan Erdoğan, konuşmasında, Çoruh Nehri’nin yalnız Türkiye’nin değil, dünyanın en hızlı akan nehirlerinden biri olduğunu belirterek, ikinci altın gerdanlığını taktıklarını ifade etti.
Enerjinin hayatın sürdürülebilmesi ve ekonomi açısından önemli olduğuna işaret eden Başbakan Erdoğan, enerjinin son dönemlerde öne çıkan konulardan biri olduğunu söyledi.
Türkiye’de kişi başına düşen yıllık elektrik enerjisi tüketiminin dünya ortalamasının altında olduğuna işaret eden Erdoğan, şunları kaydetti:


“Ancak öyle görünüyor ki mevcut büyüme perspektifimize göre elektrik tüketimimiz ve dolayısıyla elektrik ihtiyacımız önümüzdeki dönemde de fazlasıyla artacaktır. Eğer gereği bugünden yapılmaya başlanmazsa enerji açığı hepimizin başını ağrıtır. Onun için de tedbirlerimizi hızla alıyoruz. Hükümet olarak enerji üretimine özel bir önem veriyoruz. Yatırımlara da büyük bir hassasiyetle yaklaşıyoruz.”


Enerji yönetiminde özel sektörün de önünü açtıklarını kaydeden Erdoğan, ”Çünkü rekabet olmadan iktisattan, kalkınmadan, üretim akışından söz edilemez. Biz enerji sektörünün gelişmesini sadece devletin sırtına yükleyen ve maalesef bugünlere kadar kayda değer sonuç vermemiş olan bu anlayışı terk ederek, bu önemli alanda özel sektörün dinamizmini de devreye soktuk” diye konuştu.


“STRATEJİK ÖNEMİ BÜYÜK OLAN BİR ÜLKEYİZ”


”Stratejik önemi büyük olan bir ülkeyiz. Dolayısıyla bu öneme paralel olarak adımlarımızı sıklaştırmak ve süratle atmak durumundayız” diyen Erdoğan, Bakü-Tiflis-Ceyhan, Samsun-Ceyhan ve Şahdeniz Projesi’nin, bu gibi adımlar olduğunu anlattı.


Türkiye’nin boşa geçirecek vaktinin olmadığını vurgulayan Erdoğan, bu yıl Obruk Barajı, Alparslan 1 Barajı, Torul Barajı ve Boğazköy Barajı gibi hidroelektrik enerji üretim tesislerini tamamlayarak, milletin hizmetine sunmayı hedeflediklerini anlattı. 
 

1040920cookie-checkBorçka Barajı hizmete açıldı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.