Bosna beraberliği zora soktu

2010 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri 5. Grup’taki sekizinci maçında A Milli Takımımız deplasmanda, grup ikinciliği için çekiştiğimiz Bosna-Hersek ile 1-1 berabere kaldı ve Dünya Kupası’na gitme şansını mucizelere bıraktı. Zenica kentindeki Bilino Polje Stadı’nda ilk yarısı da 1-1’lik eşitlikle sona eren karşılaşmada Ay-Yıldızlılarımız 5. dakikada Emre Belözoğlu’yla öne geçti, Bosna bu gole 25. dakikada Salihovic ile karşılık verdi.

Milli Takımımızın 87. dakikada Arda Turan ile bir şutu direkten döndü.

Maça hızlı başlayan ve golü bulan Milli Takımımız, oyunun büyük bölümünde bir türlü organize olamadı. Beraberlik golüne kadar kalemizde baskı kuran Bosna ise beraberliğin getireceği avantajın rahatlığıyla sahaya istediği futbolu yansıttı.

Bu sonucun ardından Milli Takımımız puanını 12’ye, Bosna ise 16’ya yükseltti. Gruptaki son iki maç öncesinde Bosna, Güney Afrika’da düzenlenecek Dünya Kupası’na katılma yolunda çok büyük bir avantajı eline geçirdi.

BÖYLE OLMAMALIYDI…

Tarihinin en iyi jenerasyonlarından birine sahip olan Ay-Yıldızlılarımız bu sonuçla tüm dünyanın gözünün üzerinde olacağı bir turnuvadan artık çok uzak. Fatih Terim ve öğrencileri, bu maça kadar oynadığı zayıf rakiplerine karşı puanları adeta saçtı. Ermenistan’a bile mağlup olan bir Belçika’ya, ülkemizde, grupta hiçbir iddiasının olmayacağı belli olan Estonya’ya ise deplasmanda verdiğimiz puanlar bu kötü tabloyu oluşturdu. İkincilik için çekiştiğimiz Bosna’yı evimizde yenmemiz, deplasmanda bir puan almamıza rağmen, rakibimizden 4 puan geride olmamızın pek fazla izahı olamaz.

TERİM’DEN ÜÇ DEĞİŞİKLİK…

19. Dünya Kupası Avrupa Elemeleri 5. Grup’ta Bosna-Hersek ile deplasmanda kader maçına çıkan (A) Milli Takım’da, teknik direktör Fatih Terim, Estonya maçındaki kadroyu 3 oyuncu dışında bozmadı. Fatih Terim, sakatlıkları nedeniyle kadrodan çıkarılan Gökhan Zan ile Kazım’ın yerine Önder ve Semih ikilisini ilk 11’de sahaya sürerken, Estonya maçında ilk 11’de sahaya çıkan Sercan’ı yedeğe çekip, Ceyhun’a şans verdi.

Önder, savunmanın göbeğinde Servet ile birlikte görev alırken, Semih ise ilerde milli takım adına gol aradı. Ceyhun da savunmanın önünde rakip atakları kesme görevini yaptı. Sercan Yıldırım’ın yanısıra Nihat, Nuri, İsmail, İbrahim Kaş, Sabri ve kaleci Sinan yedekler arasında yer alırken, Halil Altıntop, Serkan Kırıntılı ve Mustafa Sarp maç kadrosuna alınmadı.

NADAREVİC İLK 11’DE…

Bosna-Hersek’te, Turkcell Süper Lig takımlarından Eskişehirspor’da forma giyen Nadareviç, Türkiye karşısında ilk 11’de sahaya çıkarken, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden Kenan Hasagiç ise kadroda yer almadı.

GOLÜ ÇABUK BULDUK…
Bosna deplasmanında oyuna çok hızlı başlayan Milli Takımımız arzuladığı golü 5. dakikada Emre Belözoğlu ile buldu. Sağ kanattan Gökhan Gönül ile hızlı gelişen atağımızda, Gökhan ceza sahası içine yerden sert bir orta kesti, Semih altı pasın üzerinde ayak koydu, seken topa Arda vurmak istedi ancak ayağı kaydı, gerilerden süratle gelen Emre düzgün bir vuruşla topu ağlara gönderdi. 0-1.

BUNA YAPACAK BİR ŞEY YOK…

Kalemizi yaklaşık 10 dakika baskı altına alan Bosna Hersek, bir frikikten Salihovic ile beraberlik golünü buldu. 25. dakikada faul olduğu bile tartışılan bir pozisyonda hakem Bosna lehine serbest vuruşu verdi. Kalemize yaklaşık 27 metre uzaklıktan kullanılan atışı Salihovic kullandı ve top çok sert bir şekilde tam köşeye gitti. Bu topa kalecimiz Volkan’ın yapabileceği hiçbir şey yoktu. 1-1.

İYİ BAŞLADIK AMA KORUYAMADIK…

Bosna karşısına mutlak galibiyet parolasıyla çıkan A Milli Takımımız, maça çok hızlı başladı. Aradığımız golü de henüz 5. dakikada Emre ile bulduk. Bu golden sonra oyunu daha rahat bir şekilde götüreceğimiz düşünülüyordu ancak beklenen olmadı. Kısa bir süre daha ataklarını sürdüren Milli Takımımız, gereksiz yere geriye çok yaslanmaya başladı. Defans ve hücum oyuncularımız arasında bir türlü bağlantıyı sağlayamayınca, kalemizde 15 ve 30. dakikalar arasında büyük baskı gördük. Bosna özellikle her duran topta ceza sahamız içinde etkili oldu. Tuncay ve Semih ise ileri uçta çok yalnız kaldı, beklediği topları bir türlü alamadılar. İlk yarıda savunmamızda Önder ve Ceyhun çok büyük hatalar yaptılar, neyse ki bu hatalarda kalemizde golü görmedik. Bosna’nın en önemli gol silahı Dzeko ilk yarıda çok net fırsatlardan yararlanamadı.

SERVET ÇİZGİDEN ÇIKARDI…

İlk yarıda savunmamızda çok basit hatalar yaptık. 32. dakikada Önder’in hatasında Misimovic topu kaptı, ceza sahamıza girdi, kalecimiz Volkan ile karşı karşıya kaldı. Volkan’ı geçen Misimovic sol çaprazdan topu boş kaleye gönderdi, son anda Servet kayarak topu çizgiden çıkardı.

BU NASIL HAKEM…

Bosna’da gecenin en kötü isimlerinin başında Portekizli hakem Manuel Olegario Bartolo geldi. Özellikle maçın ilk yarısında tüm karar haklarını Bosna lehine kullanan Portekizli, kritik noktalarda verdiği kararlarla adeta bir Bosnalı oyuncu gibi çalıştı. Frikiten yediğimiz gol öncesinde verdiği gereksiz faul de cabasıydı. Bu verdiği kararlara dayanamayıp itiraz eden Fatih Terim’i de 26. dakikada tribüne gönderen Bartolo, ikinci yarıda ise biraz daha normal bir görüntüye büründü.

KOZLARIMIZI SAHAYA SÜRDÜK…

İlk yarıda soyunma odasına 1-1’lik eşitlikle giden Milli Takımımız, ikinci yarıda sahaya iki oyuncu değişikliği ile çıktı. İlk yarıda basit hatalar yapan Önder’i kenara alan Terim, yerine İsmail’i sahaya sürdü. İsmail sol beke geçerken, Hakan Balta da stoperde Servet ile birlikte görev yapmaya başladı. Terim’in ikinci değişikliği ise hücum hattında oldu. Orta sahada görev yapan Hamit kenara gelirken, Estonya maçının başarılı isimlerinden olan genç golcümüz Sercan Yıldırım oyuna dahil oldu. İkinci yarıya aynı 11’le çıkan Bosna ise ilk oyuncu değişikliğini 61. dakikada yaptı. Muratovic yerini, Pjanic’e bıraktı. Rakibimiz ikinci değişikliğini ise 69’da yaptı, Ibiseviç çıktı, Müslimovic oyuna dahil oldu.

SERCAN VE GÖKHAN İLE KAÇIRDIK…

İkinci yarıda da çok iyi bir futbol ortaya koyamayan Ay-Yıldızlılarımız yine de çok net fırsatları yakaladı. 53. dakikada Sercan, Tuncay ile yaptığı verkaç sonrasında kaleci ile karşı karşıya kaldı, plase vuruşu kalecinin ayaklarından döndü. Ceza sahası dışına açılan topa Gökhan Gönül sert vurdu, kaleci bu kez de topu kornere çeldi. 83. dakikada ise Arda’nın sol kanattan yaptığı ortaya Gökhan Gönül boş pozisyonda yakın mesafeden kafayı vurdu, topu yan ağlara gönderdi. (SporX)

725660cookie-checkBosna beraberliği zora soktu

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.