Bostancı: MİT’i dava edeceğim

1994’de İngiltere gizli servisinin kendisine suikast yapılacağı konusunda uyardığını belirten Bostancı şunları anlattı:

“Polisin koruma teklifini reddettim. Suikast ekibini yakalamışlar. Hatta Kıbrıslı kökenli bir işbirlikçi para ve eroin karşılığı yardım ettiğini itiraf etmiş. Kısa bir süre sonra 29 Aralık 1994’de çalıştırdığım içki bayinin kepenklerini indirirken karşı binanın çatısından ateş edildi. Çantayı almak için eğildiğim için kulağımı sıyıran kurşun, işyerinde çalışan Ali Öztürk’ün ensesinden girip göğsünden çıkarak çift camı delip çöp bidonuna saplanmıştı. Ali’ye ilk yardımı yaparken çatıdan kaçanı farkettim. Ali hastanede kurtarıldı.”

İngiliz polisinin o dönemde suikastın üzerine gittiğini vurgulayan Bostancı şöyle konuştu:

“Tamirhanesinde suikast silahı bulunan Cüneyt Sığdeniz 2 Şubat 1995’de tutuklandı. Tetikçi olduğu saptanan abisi Muhammet Sığdeniz KKTC’ye kaçtı. İngiliz polisi Türkiye’ye kadar iz sürdü fakat Türkiye’nin suçluları bulmak yerine gizleme gayreti üzerine soruşturma tıkandı. Avrupa Parlamentosu Milletvekili Alf Lomas da Avrupa Toplulukları Konseyi toplantısında MİT aleyhine soru önergesi vermişti…”

“DAVAYI SONUNA KADAR GÖTÜRECEĞİM”

Bostancı son gelişmeleri de “Geçen hafta 1990’lı yıllarda işlenen faili meçhul cinayetlere ilişkin açılan davada tanık olarak ifade veren eski MİT Kontr-Terör Dairesi Başkanı Mehmet Eymür, haber elamanı Tarık Ümit’in kendisine verdiği ‘öldürülecek Kürt işadamları listesini’ ilk kez açıkladı. Mehmet Eymür’ün açıkladığı infaz listesinde adım 23’ncü sıradaydı. Bunun için listeli hazırlayan ve uygulayanları dava edeceğim, iç hukuk tükenirse de AİHM’e gideceğim” dedi.

Suikast girişiminden sonra hayatının alt üst olduğunu anlatan Bostancı, “O dönemde işyerini satmak zorunda kaldım. Komşular tedirgin olunca Wood Green’deki evimden taşınmak zorunda kaldım. Ayrıca Larry Grand ve Haven&Co avukatlık bürolarında bir çok insan imtina ile bakınca ayrılmak zorunda kaldım” diye konuştu.

Hukuk danışmanlığını sürdüren Bostancı, halen uzun yıllar başkanlığını yürüttüğü Halkevi ve HDP’nin Londra’da birinci parti olması için çalıştığını sözlerine ekledi.

854110cookie-checkBostancı: MİT’i dava edeceğim

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.