Botoksmania

Önüm arkam sağım solum botoks! Oysa şiş bir sürat, anlamsızca bakan patlak gözler bir insanı “kırışık ve güzel” olmaktan çıkarırken, “kırışıksız ve çirkin” olmaya mahkum ediyor. Ne yazık.
Ya botoks yaptıran aktörlere ne demeli? Durum onlar için daha da vahim. Çirkin olmayı bir yana bırakın, çatılamayan kaslar, ifade edilemeyen şaşkınlık oyunculuk icra eden biri için ne kadar acı bir deneyim olmalı! 5-10 yaş genç roller kapabilmak uğruna kendilerine bu hainliği nasıl yaparlar anlamak mümkün değil.
Sadece adını söylemem bile saygınlık uyandıracak Charlotte Rampling`in bu uğurdaki sözleri ne kadar da anlamlı:
“Öyle bir yastayım ki, (64) bu yaşta olmaya da, bununla gurur duymaya da hakkım var! Yüzümü daha genç göstermek adına şekilden şekile sokmak zorunda da değilim. Zaten doğayı aldatmak da istemiyorum. Eğer aynaya bakıyor ve “Kendimi tanıyamıyorum” diyorsanız bu olsa olsa bir korku filmi olabilir!”
Nicole Kidman, Jennifer Aniston en son örnekler. İkisi de şiddetle reddetse de, sis alınları, incecik fizikleriyle tezat oluşturan tonton yanakları bağırıyor “Ben Botokslüyüm!” diye. İşin kötüsü öyle yaygın bir uygulama haline geldi ki Botoks artık evde kendi kendine de yapabiliyorsunuz. Tabii işin sonu dudaklarda ucuklar, geçmek bilmeyen şu toplamalarıyla da sonuçlanabiliyormuş, aman dikkat!
Dört yıl önce yeni tanıştığım bir kadın bana “Botoks mü yaptırdınız?” diye sormuştu. Söke olmuş, her tanıdığıma anlatmıştım, “Beni ne sanıyor, bu yaşta Botoks mü olur, deli mı ne! “ demiştim. Şimdi televizyonda gazetelerde görüyorum da, ohooo 20`li yaşlarda bile yaptırmayan kalmamıs. Her şey ne çabuk değişiyor!
Hadi o 20`likler daha bir güzelleşseler anladık, yanı kasları çatıktır o düzeltilmiştir, başım gözüm üstüne! Bir de dozunda yaptırıp, “Bu kadın da ne kadar güzelleşti şarap gibi…” dedikleriniz var. (Misal Defne Samyeli. Botoks yaptırmış olduğunu ben ve benim gibi birkaç dikkatlı göz hariçinde fark eden var mıdır bilmem, o kadar dozunda. Ama yapmış iste, alnı, dudak kenarlarını bir inceleyin) Onlara da tek sözüm yok!
Peki durdurulamayanlara ne oluyor?
Acaba bu estetikçiler de kuaförler gibi mi? Hani ufak bir gölge yaptırmaya diye gidersiniz, “Biraz daha açalım şu rengi, azcık da kat atalim, biraz da bakım yapalım, kaş şekliniz de incelsin..” diye size adeta hipnoz ediyorlar ya! Sonra da kendinize yabancılaşıp çıkıyorsunuz. Eminim ki, botoks diye sadece merak edip bir ilk ziyaret yapanlara da aynı böyle oluyor.
Ne diyelim Allah bizi botoksmania`dan korusun. Bizi derken erkekler i de sayıyorum elbette. Eee Mustafa Sarıgül yaptırıyorsa, siz de Botoks çemberine girdiniz demektir.
Yoksa “Ne Sarıgul`de botoks mü var” diye şaşırdınız mı yoksa?
Eh, o zaman sizinle biraz isimiz var.

1605380cookie-checkBotoksmania

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.