Boykot eğitimi durdurdu

Birleşik Haziran Hareketi, Alevi örgütleri ve Eğitim Sen’in çağrısıyla “Laik, Bilimsel, Anadilde Eğitim ve Demokratik Yaşam” talebiyle gerçekleşen okul boykotu başladı. İstanbul Maltepe Gülensu Mahallesi’nde boykot eylemine müdahale eden polis, 8 kişiyi gözaltına aldı. Ankara İlker Turan Fevzioğlu İ.Ö.O velileri ile boykot toplantıları yapan, bildiri dağıtan Halkevi üyeleri boykot pankartı asarken gözaltına alındı.

KADIKÖY LİSESİNE BOYKOT PARKARTI

Sancaktepe 75’inci yıl DMO Endüstri Meslek Lisesi yönetimi öğrencilerin okuldan çıkıp okul boykotuna katılımını engellemek amacıyla okul kapısına zincir vurdu. Yine okulun etrafına da 3 polis aracı ve 1 TOMA konuldu. Boykota destek veren öğrenciler ise Eğitim Sen üyesi öğretmenlerin araya girmesi sonucu zincirleri aşarak okulu terk edip boykot için yapılacak basın açıklamasına katıldı.

Okul boykotuna ilişkin her ilçede yapılacak basın açıklamalarının ardından eğitim emekçileri ve öğrenciler saat 13.30’da Beyazıt Tramvay durağından İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne yürüyecek.

ANTALYA’DA VELİLER YÜRÜDÜ

Antalya’da okul boykotuna katılan veliler yürüyüş düzenledi. Halkevleri’nin organize ettiği yürüyüşte veliler, “Gerici, mezhepci, cinsiyetçi eğitime hayır”, “Okuluma dokunma” yazılı pankartlar taşıdı.

Eğitim-Sen’in yanı sıra çok sayıda sendika ve sivil toplum örgütü boykota destek veriyor. Okul boykotu öncesi, İzmir, İstanbul, Antalya, Artvin ve Edirne’de birçok kişi gözaltına alındı.

13 ŞUBAT OKUL BOYKOTU NEDEN BAŞLADI?

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) yöneticileri, Eğitim Sen öncülüğünde okullarda gerçekleştirilecek boykot ve iş bırakma eylemine ilişkin dün basın toplantısı düzenledi. Eş Genel Başkanı Şaziye Köse’nin KESK Genel Merkezi’ndeki toplantıda Eğitim Sen Genel Başkanı Kamuran Karaca da hazır bulundu. “Laik, bilimsel, anadilde eğitim ve demokratik yaşam” teması altında gerçekleştirilecek boykot ve iş bırakma eylemi hakkın bilgi veren Şaziye Köse, Ak Parti hükümetlerinin tek tipçi eğitim çabası gösterdiğini belirterek, “AKP, tekçi anlayış üzerinden toplumda ayrıştırma yaratarak kutuplaşmaya yol açmakta ve buradan iktidarını korumayı, sağlamlaştırmayı amaçlamaktadır. AKP iktidarı dönemlerinde hayata geçirilen politika ve uygulamalar sonucu farklı inanç, mezhep ve kimliklere sahip kesimler üzerindeki fiili baskı artık dayatma haline gelmiştir” dedi.

1444900cookie-checkBoykot eğitimi durdurdu

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.