BP Başkanı görevi bırakıyor

Hayward, Meksika Körfezi’ndeki çevre felaketiyle gerektiği şekilde başetmekte yetersiz kaldığı yolunda eleştirilere maruz kalmıştı.

Tony Hayward’ın görevi bırakmaya hazırlandığı haberleri üzerine dün şirket hisseleri yaklaşık yüzde 5 artış göstermişti.

Kriz yönetimi konusunda özellikle ABD’de eleştirilerin hedefi olan Hayward’ın yerine Meksika Körfezi’ndeki temizlik faaliyetlerini yöneten ve bu sektörde 30 yıllık tecrübeye sahip olan Bob Dudley’nin getirilmesi bekleniyor.

Hayward’ın emeklilik ikramiyesinin ise yaklaşık 900 bin dolar olması bekleniyor.

Öte yandan Meksika Körfezi’ndeki sızıntı nedeniyle zor günler geçiren petrol devi BP’nin önümüzdeki saatlerde ikinci çeyrek bilançosunu da açıklaması bekleniyor.

Sızıntıyı önleme ve temizleme çabalarına tahminen 25-30 milyar dolar ayırmak zorunda kalan şirketin bu dönemde büyük zarar ettiği tahmin ediliyor.

Beklentinin gerçekleşmesi durumunda bu bilanço İngiltere tarihinde bir şirketin açıkladığı en büyük zarar olacak.

BP, Meksika Körfezi’ndeki sızıntı sonrası büyük zarar etmiş, şirketin hisse senetleri yüzde 40 oranında değer yitirmişti.

Dünyanın en büyük çevre felaketlerinden birine yol açan petrol sızıntısı, 20 Nisan’da 11 işçinin ölümüne neden olan bir patlama sonrası, BP’nin işlettiği petrol platformunun çökmesiyle başlamıştı. (BBC)

Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Barack Obama, ülkenin güney eyaletlerinde deniz kıyısını tehlikeye atan sızıntıyı “ABD tarihinin en büyük çevre felaketi” olarak nitelendirmişti.

Çevre kirliliğinin BP’ye maliyeti 4 milyar dolara yaklaştı.

832770cookie-checkBP Başkanı görevi bırakıyor

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.