Bırak deli desinler…

SİBEL BENGÜ – Bırak deli desinler, sabahın bu kör saati koşmak için debelendiğini görenler… Hiç bir şeyi yaşamayı göze alamayanlardır asıl deliler.


Bir sabah erkenden kalk ve koş boş sokaklarda, sonra otur bir bardak soğuk su iç boğazını patlatırcasına . Toz toprak yağmur çamur deme, dal bi su birikintisinin içine, bulaşsın paçana leke. Sövme, küfretme, sakız çiğne, gerin gerinebildiğince. Sabah olsun, erken olsun, demlen ince belli bardaktaki çay keyfiyle, ısınsın ellerin fırından yeni çıkmış ekmekle…


Biçim biçim yaşa hayatı,  biçim biçim yaşa aşkı… yaşanan hiç bir an benzemez  diğerine.  Hayat da tekdir, aşk da. Her çiçeğe toprak ol, her çiçeğe arı olma.


Delirirsin; eğer yüreğini bir zincirle bağladıysan tek bir şeye. Yok eğer hazırsan vurgun yemeye ve bir güzel hayat öpücüğüyle tekrar dünyaya gelmeye, korkunu cesaretine kurban vermeye, tutkularının esaretine, aşkın kimliksizliğine, seni soğuk sudan sıcak suya atan hayallerine razıysan eğer… kavrul sıcaklarda,  boğul buzullarda, acılardan acı beğen, şarkılardan fal tut, dağıl dağılabildiğince… Şunu bilki bu ölümlerin en güzelidir, ölmeyi bir şölen haline getirebildiğin sürece. 


Çünkü yaşadığın acılar anlamlandırır geleceğini de. Sevgini sahiplen, kimsenin üzerinden sevmeyi denemeden. Sahibi sensin kendinin, kör kuyulara sarkıtma bedenini, kocaman kocaman nefes alıp ver iki günlük dünyadan manasızca çekip gitmeden.


Adım atmak yürek ister uçurumken bir yanın, sevmek cesaret ister sonunda üzüleceğini bile bile.. Yaşadıklarının güzel anılar bırakacağına inanıyorsan eğer, hataya yer aç yeniden. 


Yaşamadıklarından pişmanlık duymamak için. Yaşadım diyebilmektir hayat çeşit çeşit hatalarınla… Aynı hatayı ikinci kez yapmadan ama… Her yaşın bir güzelliği, her sokağın bir başka kokusu, her evin başka bir kapısı vardır ve yaşamak için ve girmek için ve kapıyı çalmak için düşünmeye çok az zamanın…Cesaretin hayatına kattığı anlam, korkularının kaplayacağı boşluktan daha anlamlıdır.


Üşenme kalk, bu sabah koş erkenden, sonra otur soğuk bir bardak su iç, nerede-nasıl-kim olduğunu unut. Bak bakalım ne diyecek içindeki ses sana.


Uyuşukluk sardıysa her bir yanını, arınmanın tek yoludur koşmak, terinle atmak için hatalarını.  Çok üzüldüysen çok git ki unutasın geçmişte yaşadığın tatsızlıkları. 
Göğsünden aksın gitsin acı, bir bardak su da tekrar kazan taze aşkı. Cesareti olmayanın, yaşayacak tek bir güzel şeyi yoktur. Hayal dediğin şey çok istersen varabileceğin bir sondur ve  bazen gerçekten bile daha doğrudur.


Bırak deli desinler, sabahın kör saati koşmak için debelendiğini görenler…Hiç bir şeyi yaşamayı göze alamayanlardır asıl deliler. Kendini ara göğsüne sığıştırdığın yüreğinde, kulak ver içine düşen seslere, seni varmak istediğin yere sürüklesinler. Acıyı kucakla, unut sonra bir bardak soğuk suda. 


At gitsin kırgınlıkları, kov gitsin seni üzen yaşanmışlıkları, ‘yaşadım’ diyebilmenin en güzel yolu, fırlatıp atmaktır kaygıları.


Serpil, güzelleş, hayatın içine düşme, hayat ol. Kuş ol, balık ol, beyaz ol, mavi ol… böcek olma…  Herkesin gördüğünü görmeye çalışma. Kendi gözünün nuru ol. Herşey geçer her şey biter herşey başlayabilir yeniden, eğer gerçekten yaşamayı 
seçersen.


Hadi koş, sıyrıl tembelliğinden. Yağmur çamur deme, düş bir su birikintisinin içine. Göreceksin paçana bulaşan leke ne kadar da umut verici, bilirsen çamaşır makinesinde arındırabileceğin gerçeğini.


Ve göreceksin attığın terle yerine gelecek bir bardak suyu içmenin asıl keyfi..


 


SİBEL BENGÜ’NÜN DİĞER YAZILARI


– Çok sevgili sevgililer günü için…
– Açık reçete…
– Çocuk
– Sen de kimsin?
– Kar yağarken pencerenden…
– Bayramları nasıl bilirdiniz?
– Ne kadar buradasın?
– Bu hayat nasıl geçer?
– Aşık kimdir?
– Aşk ne değildir?
– Aşk nedir?
– Herşeyin bir şeyi vardır…
– İyi insan kimdir?
– Kaygı çok kaygan bir kelimedir…
– Bumerang aşklar…
– İstanbul’da yine yağmur var…
– Kelimeler, kelimeler, kelimeler…
– Bir şairin bildiği sevgi/ Attila İlhan için…
– Nedir, niyedir? Neyse…
– İnsan bazen kendini bırakıp delice gitmek istiyor…
– 3 kadın 1 kritik…
– Hayatın şablonu mu var?
– Haydi dostlar buyrun kahveye…
– Muhakkak…
Aşk’a herşey dahil…
Bir İstanbul hatırası
Kadın dediğin
– ‘Adam gibi adam’ dedikleri…
– Mantığım intihar, ruhum serseri… 
– Hiç-bir-şey anlamıyorum… 
– Hayal adalar… 
– Kırmızı başlıklı kızın nesi var?  
– İstanbul’a bir günlük firar…


 

688300cookie-checkBırak deli desinler…

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.